Susanne Hansen og Kaj Aage Munk fra Nykøbing Falster tjekkede fredag eftermiddag ind til en eksklusiv designweekend for to i Kolding. Parret vandt/købte opholdet doneret af Kolding Kommune på en internetauktion i forbindelse med Danmarks Indsamlingen i februar.

“Programmet ser kanonspændende ud. Vi glæder os til en oplevelse, som man ikke bare kan gå ud at købe, og samtidig er det rart at vide, at vi har været med til at støtte et godt formål,” sagde Susanne Hansen og Kaj Aage Munk ved ankomsten. Det skriver Kolding Kommune på sin hjemmeside.

I lighed med 50 andre danske kommuner havde Kolding Kommune sat en unik gave på auktion ved Danmarks Indsamlingen, hvor målet i år var, at intet barn må sulte. Gaven skulle naturligvis afspejle, at Kolding er en designkommune, og resultatet blev en eksklusiv designweekend for to.

Susanne Hansen og Kaj Aage Munk blev fredag eftermiddag modtaget af borgmester Jørn Pedersen, som viste parret rundt på kommunens gamle rådhus. Herefter fortsatte vinderne til Hotel Koldingfjord til middag og to overnatninger i Finn Juhl-suiten, som er indrettet med møbler af den verdenskendte danske møbelarkitekt Finn Juhl.

Lørdag står programmet på rundvisning i UNESCO-byen Christiansfeld med efterfølgende frokost på Brødremenighedens Hotel. Om eftermiddagen besøger Susanne Hansen og Kaj Aage Munk Koldinghus, hvor de får en specialrundvisning og bl.a. skal se den aktuelle udstilling af Prins Henriks samling af orientalsk jadekunst.

Besøget på Koldinghus glædede Kaj Aage Munk sig især til ved ankomsten.

“Jeg har for mange år siden været på Koldinghus. Det var en stor oplevelse at opleve den fantastiske restaurering, og nu får vi oven i købet en rundvisning med,” forklarede han fredag.

Middagen lørdag indtages også på Koldinghus, hvor der bliver dækket op i kirkesalen med design fra Kolding, som vinderne bagefter får med hjem – bl.a. en smuk damaskdug fra Georg Jensen Damask, stel fra Designership og en pendel af Kim Holm. Middagen står Madkælderen for.

Har vinderne overskud til også at besøge Trapholt indeholder præmien også billetter til kunstmuseet, hvor der bl.a. er mulighed for at se den aktuelle udstilling af Michael Kvium.

Parret får under hele opholdet stillet kommunens brintbil til rådighed, så de kan bevæge sig lydløst og miljøvenligt rundt mellem de forskellige designattraktioner.

Koldings gave til Danmarks Indsamlingen indbragte 8.160 kr., inklusiv salær. I alt blev der indsamlet godt ni mio. kr. ved indsamlingen. Pengene skal bidrage til at stoppe sult, opnå fødevaresikkerhed og fremme bæredygtigt landbrug i den fattige del af verden.