Tivoli og Ørsted i grønt partnerskab. Alene på belysningen er der sparet energi svarende til strømforbruget, når hele Danmarks befolkning ser tv i 1½ time.

Gennem 10 år har Tivoli og Ørsted haft gensidig glæde af et partnerskab. Skolebørn og unge har kunnet lære om energi i Haven, Tivolis strømforbrug er blevet dækket med strøm fra danske havvindmøller, og så er der ved fælles indsats fundet flere energibesparelser. Det kan man se, nu hvor Tivoli netop har åbnet for en helt ny vintersæson.

I den mørke tid fra den 2. til den 25. februar 2018 kan gæsterne således møde en smukt belyst vinterudsmykket have, hvor energiforbruget er holdt nede. 100.000 glødepærer og lyskæder er udskiftet til energivenlige LED-pærer. De nye pærer har været med til at sænke Tivolis strømforbrug med mere end én million kilowatt-timer.

Det svarer til det årlige, gennemsnitlige elforbrug i 250 villaer. Eller til det strømforbrug, der er ved, at hele Danmarks befolkning ser tv i 1½ time.

LED-pærer bruger kun 25 % af den strøm, en glødepære bruger, og de holder 10-15 gange længere. Så det er altid en god idé at skifte de gamle pærer og halogenspots ud – også selv om det drejer sig om færre pærer end i Tivoli.