Vinoble v/ Dennis Kappel holder til i Danmarksgade, hvor Dennis har stablet en hyggelig vinforretning op – men han gemmer på meget mere end bare vin. Denne gang handler det om whiskey.

Når man kigger ind til Dennis Kappel hos Vinoble, så er man ikke i tvivl om, at man godt kan få rigtig gode råd til en god whiskey. Med mere end 90 forskellige flasker er der nok at tage af – og Dennis har en kæmpe viden omkring dem alle sammen.

Denne gang holder vi os til to flasker, en fra hver af de to genrer: En røget og en ikke-røget.

GlenDronach Special Edition

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Flot sat frem på hylden finder vi en perlerække af whiskeys fra de anerkendte destilleri GlenDronach i Skotland. Her er mange forskellige, men særligt én er Dennis ekstra stolt af.

“Vi har en særlig aftapning, som kun produceres i et lille antal, og som kun leveres til Danmark. Det er sådan, at vores importør tager derover og smager på fadet, inden den helt rigtige bliver udvalgt. Så hvert år kommer der en ny whiskey, som kun fås her i Danmark, og som kun fås i specialforretningerne”, fortæller Dennis.

“Det gør også, at der er stor efterspørgsel fra udlandet. Mange samler på GlenDronach, så når der er en flaske de ikke kan få derhjemme, så må de på jagt. Ved den ene flaske blev jeg kontaktet af en amerikaner, der ville have to flasker. Det endte med, at jeg sendte dem til hans familie i Portugal, så han selv kunne importere dem til USA”, forklarer han.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Machrie Moor

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Den næste er en røget whiskey, og det er ikke alle der kan lide det, fortæller Dennis. Selv er han ikke fan af den type, men han smager selvfølgelig på dem, så han kan rådgive kunderne bedst muligt.

“Man skal kunne lide røg før jeg vil anbefale det. Ved folk ikke hvad de vil have, så går jeg altid uden om røg. Det er sådan, at folk der kan lide røg, de kan også godt lide en whiskey uden – men det kan ikke lade sig gøre den anden vej. Så vil jeg hellere sælge en sikker god oplevelse”, siger Dennis.

“Det her er en af de rigtig gode whiskey med røg, og mange undrer sig over den høje alkoholprocent, men det er i virkeligheden sådan, at jo højere alkoholprocent jo renere et produkt og jo renere er smagen. Så det skal man ikke være bange for”, forklarer han.

http://bit.ly/metteblomsterberglecture
Klik her