Sommeren er over Fredericia, og for mange er sommer lig med kølige drinks og andre friske drikke – og her står rom normalt ikke øverst. Men et besøg hos Vinoble v/ Dennis Kappel fik os på andre tanker.

Ferieredaktionen består af de to yngste ansatte på Fredericia AVISEN, så i sommervarmen var der ikke noget mere nærliggende end at gå forbi Dennis Kappel for at tale om hvad der kan indtages i sommervarmen.

“Uhh, ja der er mange ting”, siger Dennis og griner. Vi laver en aftale om, at vi kan gennemgå både Rom, Gin og Whiskey – så glæd jer til at læse mere om de to sidste i den kommende tid på Fredericia AVISEN.

Vi lægger ud med rom: Noget mange forbinder med rom og cola, men hos Dennis taler vi nærmere om rom der skal drikkes rent, så rommen for alvor kommer til sin ret.

Vi starter med det, der ifølge Dennis Kappel er en ægte sommer-rom, en rom der gør sig ekstra godt i sommervarmen.

Espero Coconut

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

“Her har vi en Espero Coconut, der som navnet antyder, er lavet med kokos. Der er tale om en romlikør, som er en sødet rom. Der er lagt kokosflager ned i fadet og har lagret med den, hvilket er grunden til, at man får den her lækre smag”, siger Dennis, inden han går ned for at hente en åben flaske frem, så vi kan dufte til rommen. Den dufter himmelsk, og meget forfriskende. Selvom alkoholprocenten ligger på omkring 40%, så er den ikke særligt sprittet at dufte til – og Dennis forsikrer, at smagen heller ikke er for sprittet.

“Det er en forholdsvis ny rom på det danske marked. Vi var samlet en masse vinhandlere hos den danske importør for at smage, og her var vi alle enige om, at den var god – så den måtte vi have fat i. Den har været en stor succes, ikke kun her i byen, men over hele landet”, fortæller Dennis Kappel.

Når rommen skal nydes, så gøres det bedst afkølet – og selvfølgelig rent. Det er en ren vinder i sommeren, både til manden og konen, forsikrer Dennis.

Årets rom: Austrian Empire Navy Rum

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

En rom man heller ikke kommer udenom ved et besøg hos Dennis Kappel, er hans egen udvalgte Årets Rom. Det er sådan, at der i Vinoble-kæden bliver valgt en årets rom i hver forretning – men det er ikke nødvendigvis den samme rom, og det er ikke sikkert, at den findes i andre butikker.

Hos Dennis Kappel er valget i år faldet på Austrian Empire Navy Rum, en rom der ofte bliver forvekslet med at være østrigsk, fortæller Dennis – men det er den ikke. Der er tale om en vaske ægte rom fra Caribien.

“Igen er der tale om en sødet rom, men det er meget karakteristisk for de her rom i navy-stil, at de er lidt sødere i det. Det er i høj grad den slags vi sælger flest af, måske fordi den rammer lidt bredere”, fortæller Dennis Kappel.

“Grunden til navnet er egentlig også meget sjov. Som sagt forveksler mange den med en østrigsk rom, men den har fået navnet fordi destilleriet for flere hundrede år siden leverede rom til den Østrig-Ungarske flåde”, forklarer Dennis.

http://bit.ly/metteblomsterberglecture
Klik her