Den seneste meningsmåling fra Voxmeter viser at Venstre står til at få 5 mandater, hvis der var byrådsvalg i dag. Det er en fremgang på et mandat for Venstre, hvilket gør Peder Tind glad, men han mener, der endnu kan ske meget.

– Det er klart at jeg er glad for at vi er så tæt på rød blok. Men de mange fredericianere der endnu ikke har bestemt sig, er naturligvis meget afgørende for valgets udfald. I Venstre vil vi fortsætte med at tale om vores poltiske valgoplæg – et menneskeligt Fredericia i vækst, tale poltiske løsninger for fremtidens Fredericia og man vil naturligvis se Venstres kandidater føre en meget aktiv valgkamp indtil sidste sekund, siger Peder Tind.

Venstre får 17,5 % af stemmerne, hvilket er en tilbagegang rent procentmæssigt. Men Tind hæfter sig ved at årets mange dårlige historier i det hele taget smitter af på vælgernes opfattelse af lokalpolitik i Fredericia:

– Vi ved godt, at de mange sager i løbet af det seneste år er kommet frem svækker tilliden til det politiske system. Netop derfor kommer vi i Venstre også med nogle klare ambitioner for fremtiden, hvor der skal genindføres spørgetid, bogerpanel, flere lokalråd og vi skal skabe mere åbenhed. Men jeg er ydmyg overfor vælgernes dom, og tror på de sidste uger bliver meget spændende.

Med det nuværende resultat vil Socialdemokratiets absolutte flertal være brudt, men Steen Wrist (A) vil kunne forblive ved roret som borgmester i Fredericia. Peder Tind har længe erklæret sig som borgmesterkandidat, og Venstre ser også ud til at blive det største borgerlige parti i byrådet.

– Hvis det lykkes at der bliver et borgerligt flertal og Venstre bliver det største parti i blå blok vil vi naturligvis forsøge at samle partierne bag en Venstre Borgmester, men der er fortsat to uger af valgkampen og i Venstre vil vi kæmpe målrettet for at overbevise vælgerne om vores politiske perspektiver for fremtidens Fredericia siger Tind.

Venstre vil i de sidste uger køre deres valgkamp endnu højere op i gear. Peder Tind ser meningsmålingen som en indikation af, at man er på rette vej. Samtidig siger han at Venstre vil arbejde aktivt på at fortælle tvivlerne om, at deres stemmer kan blive de afgørende i Fredericia.