Forside Fredericia Tind: Hård opgave, men jeg står stadig

Tind: Hård opgave, men jeg står stadig

DEL
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen.

Peder Tind blev ved kommunalvalget i 2017 for første gang valgt til Fredericia Byråd. Med i hatten fik han en post som formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget og som gruppeformand for Venstre. Fredericia AVISEN satte ham i stævne til en snak om det travle år der er gået.

Som det så oftest er med politikere, så er de svære at få sat i stævne over en kop kaffe. Mellem to møder ville Peder Tind gladeligt forbi til en god kop kaffe og en snak om det forgangne år. Der var overskud at spore hos Venstre-manden, der ellers har nok at se til.

Før valget havde han et fuldtidsjob i Vejle Kommune og et job som familiefar. Fra 1. januar 2018 var hverdagen dog anderledes. Arbejdsopgaverne blev flere, så Peder Tind måtte gå ned i tid på arbejdet, hvis det hele skulle passe sammen.

“Det er rigtig vigtigt for mig, at jeg har balance i de ting jeg laver, at der er tid til det hele. Så jeg er glad for, at jeg havde muligheden for at gå ned i tid på mit arbejde, for det gør det muligt at finde en balance”, siger Peder Tind og fortsætter:

“Men det er da svært, og jeg vil kalde det for umuligt hvis ikke jeg havde opbakning hjemmefra. Der ligger mange timer i politik, og de fleste af dem ligger på de skæve tidspunkter. Men jeg har stor opbakning, så der er en fin balance i tingene”.

Flere kasketter, hård tone og gode snakke

Efter konstitueringen endte Peder Tind med en post som formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget. En post mange kaldte for umulig, for det var et område der virkelig trænger til en gevaldig oprydning.

Men Peder Tind tog imod en udfordring, selvom han godt var klar over på forhånd, at det var en ordentlig mundfuld. Mange skal mange år tilbage før man finder en formand for et lignende udvalg der har opnået genvalg.

For Tind er udfordringer og ansvar en naturlighed. Hvis der er behov for forandring, så træder han gerne til og giver alt i kampen for det bedre.

“At komme ind fra højre og ikke være valgt, så blev jeg både gruppeformand og udvalgsformand. Jeg var også borgmesterkandidat, man skal være klar til at tage lederrollen. Jeg tog selvfølgelig den her opgave, det var helt naturligt. Det er naturligt at tage ansvar og ledelse”, siger Peder.

“Jeg er født og opvokset her, det at være med til at udvikle byen er en stor ære. Det giver mig energi og glæde. Fredericia er en del af mig, ligesom jeg er en del af Fredericia. Jeg vil kæmpe for Fredericia både på den korte og den lange bane”, fortsætter han.

“Jeg har også forskellige kasketter. For på den ene side er jeg udvalgsformand og på den anden side er jeg gruppeformand. Er man mere det ene end det andet? Det er jeg meget opmærksom på. Vi er en gruppe der arbejder meget dygtigt. Det er der det er så fedt, vi har en god stemning og et godt arbejdsklima – det er en glæde i sig selv”, fortæller Peder Tind og fortsætter:

“Jeg er en stolt stolt gruppeformand, der efter det første år kan stoppe op og se tilbage på meget godt arbejde. Jeg er glad på vegne af Venstres gruppe er vi er kommet hertil. Der er 2,5 år til næste valg – ingen kan spå om resultatet”.

Hvordan oplever du tonen i politik? Både blandt kollegaer, men også de henvendelser du får fra andre?

“Jeg synes tonen generelt er hård, ikke blandt mine kollegaer, men ellers. Jeg har ikke fået decideret trusler, heldigvis for det. Men jeg synes tonen godt kan være hård nogen gange. Det jeg prøver er at forholde mig til indholdet. Det er lettere sagt end gjort”, svarer Peder og fortsætter:

“Hvis den enkelte borger oplever en håbløs situation, så har jeg forsøgt at sætte mig ind i det. Vi ved jo godt, at man kan handle i magtesløshed. Jeg har prøvet at huske mig selv på at det ikke er til mig, men til det job jeg har”.

“Jeg oplever at der er mange der kommer hen. Der er klart større fokus på mig. Det er om jeg handler ind eller andre steder, folk kommer hen og gerne vil snakke. Det er godt. Jeg synes det er positivt, man kan snakke om mange gode ting over båndet i Rema. Jeg oplever et større fokus om at snakke og fortælle. Det lytter jeg gerne til”, fortæller Tind.

“Jeg skylder også, at kvittere til Søren Larsen og Jacob (Bjerregaard, red.) for det arbejde de har lagt i, at vores arbejdsklima er godt. Vi har givet håndslag på en ordentlig tone og gode processer. Det arbejde er lykkedes til fulde. Det er en fornøjelse at være en del af hele vejen igennem”, siger Peder.

Mindretal gør det svært, men ikke mindre vigtigt

I Fredericia Byråd har Socialdemokratiet 13 ud af 21 pladser, og i udvalgene er der også Socialdemokratisk flertal i alle udvalg. Det gør at Venstre altid er i mindretal, men det gør ikke kampene mindre vigtige for Peder Tind.

“I Venstre vil vi gerne tage ansvar. Det synes jeg vi signalere i vores udvalgsarbejde, hvor vi får meget igennem. Selvom vi er i mindretal fra starten, så har vi ikke lagt os ned. Vi har ikke sat os i hjørnet med vores fire mandater. Vi har taget ansvar. I virkeligheden tror jeg på, at hvis man har en konstruktiv indstilling, så skal man nok komme langt”, lyder det fra Tind.

“Når jeg ved jeg er i mindretal, så sætter det større krav til mig om at levere. Det er ikke en uskik at være i mindretal. Derfor kan der helt sikkert være situationer hvor jeg bestemt ikke er enig. Men det er et udvalg der fra dag et har trukket i arbejdstøjet. Alle erkender at der er ting der skal gøres bedre. Derfor har man også oplevet at alle partier har budt ind og taget ansvar”, fortsætter han.

Still standing – og humøret er stadig i top

Med en analyseenhed der har arbejdet sig frem til en række kritikpunkter af det etablerede system har givet Peder Tind nok at tænke over. Der skal ryddes op, og der skal stås på mål for tingenes tilstand. De fleste havde nok forventet, at Peder Tind allerede nu havde knækket nakken, men situationen er helt modsat.

“Jeg har aldrig fortrudt at jeg trådte ind i politik, og så synes jeg det er mega spændende. Selvom der har været ophedet debat om Trelde eller dårlige tal, så er jeg stået på mål for det. På den måde er jeg også en person der bliver ved .Jeg kæmper for det jeg tror på, og står på mål for det. Derfor har jeg også haft det fint med det her store ansvar”, fortæller Tind.

“Jeg har hele tiden været et meget socialt engageret menneske. Jeg ved jeg ikke hvad folk havde forventet. Om jeg ville løbe skrigende bort eller ikke kunne løse opgaven. Det er svært at sige. Jeg har forventet af mig selv, at jeg ville gå all-in på det her. Nogen siger, at man skal ikke gå ind i kampe man ikke kan vinde, men det kan jeg godt. Jeg har en overbevisning og en ideologi der fortæller mig, at her er noget at stå fast for. Man skal ikke give op på forhånd, selvom det ser meget svært ud at vinde”, slutter Peder Tind.

bit.ly/LethiFredericia
Skal du opleve legenden i Fredericia? Så klik her
DEL