Mandag aften var Social- og Beskæftigelsesudvalget samlet til møde. Dagsordenen var blandt de længere, så der er nok at tage fat i. Udvalgsformand Peder Tind fremhæver flere vigtige punkter fra mødet, blandt andet implementeringen af et nyt tiltag i Jobcentret.

Med puljemidler fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (Star) har jobcenter Fredericia i perioden den 1. december 2018 til 30. september 2020 arbejdet med initiativet ”Et mere rummeligt arbejdsmarked for borgere med handicap”

Med henblik på at øge arbejdsmarkedstilknytningen blandt personer med handicap blev der, som led i aftale om satspuljen for 2017, afsat 38,8 mio. kr. i perioden 2017-2020 til etablering af virksomhedsrettet indsats med fokus på jobmatch for personer med handicap. Fredericia Kommune blev tildelt 1.923.488,50 kr. for projektperioden 1. december 2018 til 30. september 2020.

Indsatsen tager udgangspunkt i en systematisk screening og skal gennemføres med inddragelse af relevante handicaporganisationer. Puljens formål er, at integrere og fastholde personer fra målgruppen på arbejdsmarkedet.

“Status er, at vi gennem to år har gennemført det her projekt. Det har været så godt, at når det nu slutter her i år, så bliver det indfaset som fast drift. Det er fantastisk, at det vi har søgt om hjælp til ender med at blive så godt, at det ender som fast indhold”, forklarer formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget, Peder Tind.

“Det understøtter også hele vores politiske satsning om et mere rummeligt arbejdsmarked, både med fleksjob, minifleksjob og andet. Det her er et klasseeksempel på hvordan sådan et projekt skal udføres. Man kan sige, at ud af de 280 borgere der er blevet screenet, så er 80 borgere kommet i virksomhedsrettede forløb – og af dem er 40% kommet i ordinært lønnet job. 12% er desuden kommet i uddannelse”, forklarer Tind.

“Det er fantastisk at så mange har haft en dialog – og at så mange er kommet i virksomhedsrettede tilbud er fantastisk. Det er rigtig godt. Jeg forventer, at den samme model vil blive brugt fremadrettet også”, fortsætter han.

“Jeg forventer at vores medarbejdere vil fortsætte dialogen med virksomhederne om kompenserende ordninger fremadrettet også. Vi skal også have vores borgere med handicap med i vores arbejdsfællesskab. Vi er meget begejstrede for resultaterne. Der skal også en stor ros til Jobcentret og de mange virksomheder der er en del af her”, lyder det afslutningsvist fra formanden for Social- og Beskæftigelsesudvalget, Peder Tind.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer