Natten til tirsdag indgik et bredt flertal i Folketinget en aftale om en kommunal udligningsreform. Det er en reform der giver et større millionbeløb til Fredericia. Hos Venstres gruppeformand vækker reformen glæde, men der er et vigtigt spørgsmål: Hvad med serviceloftet?

“Det er godt med flere penge, det er altid dejligt. Nu vil jeg også sige, at vi skal have den endelige reform ud, så vi kan se hvad det præcist betyder. Men den overordnede reaktion er, at det er glædeligt”, indleder Peder Tind samtalen om den nye udligningsreform.

“Noget af det man også skal spørge om er, hvad så med serviceloftet? En ting er at få tildelt 32 millioner, men hvad med serviceloftet? Det nytter ikke at give penge vi ikke må bruge. Det giver kun mening hvis man får forhandlet et højere serviceloft hjem. Man skal have lov til at bruge pengene”, slår Venstres gruppeformand fast.

“Det er rigtig godt med de flere penge, men flere penge forpligter også. En af grundene er også, at vi har flere ledige end gennemsnittet. Det er klart, at det også er en opgave der forpligter, og som vi arbejder målrettet med”, siger Tind og fortsætter:

“En ting er at få flere penge, men det kommer også med en opgave. Vi skal arbejde med det at få bragt ledigheden længere ned – ligesom vi de seneste år har arbejdet målrettet med”.

“Overordnet set så er det godt for Danmark, at vi får et Danmark der er i balance. Det har glædet mig når man diskuterer statslige arbejdspladser, og det glæder mig at man her tager højde for Udkantsdanmark, så vi får et Danmark i bedre balance”, forklarer Peder Tind.

“Det er også godt med varige midler. Det er rigtig godt, at man tilfører midler generelt. For det vi oplever er, at nogle områder bliver ved med at stige, eksempelvis på psykiatrien. Det kræver også, at man har mulighed for at bruge flere penge”, fortæller Tind.

“Men jeg afventer den endelige reform og de tilhørende tekster”, supplerer han.

Socialdemokratiet og Venstre har bundet hinanden i en aftale. Hvad tænker du om det?

“Det er sundt at lave brede aftaler. Det er altid sundt, at vi som de to største borgmesterpartier har en fælles retning. De reformer man har lavet, de har også holdt ind i regeringsskiftet. Det er et sund princip. Det skaber kontinuitet – og det er vigtigt for kommunerne at man har en sikkerhed i økonomien. Derfor ser jeg det som naturligt”, siger Tind.

“Så glæder jeg mig over at Venstre er med. For vi skal tage ansvar. Det er en aftale der også kan skabe sikkerhed for, at der nu er et grundlag at arbejde ud fra. Havde det her fortsat mange måneder – hvor var vi så endt? Derfor synes jeg det er godt, at vi har landet en aftale”, lyder det afslutningsvist fra Venstres gruppeformand, Peder Tind.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer