I kølvandet på sit seneste album FASTLAND, runder Tina Dickow 2019 af med endnu en solo turné rundt i landet, og hun skriver: “Det var så stor en oplevelse at være rundt i Danmark på solo-turné, at jeg ikke kan dy mig for at spille en del af mine FASTLAND-koncerter på dén måde: alene med mine guitarer og mine fod trommer og med god tid til at snakke og fortællehistorier fra det virkelige såvel som det uvirkelige liv. Det store spørgsmålbliver, om jeg tager mundharpe og banjo med igen, eller om jeg hiver helt nye instrumenter med på scenen. Det er en cliffhanger, der er til at tage at føle på!  Nyt bliver det i hvert fald, og jeg glæder mig allerede helt vildt!”

Det bliver den 27. oktober i  thansen Arena, at EventC afholder koncert med den dygtige kunstner. 

Forsalget starter mandag d. 19. november kl. 10.00

Sidst Tina Dickow var i stald hos EventC, var da hun gæstede Hindsgavl Slot. Læs den historie nedenfor

En himmelsk oplevelse

Tina Dickow indtog Hindsgavl Slot med stil, charme og intelligent sansespil i særklasse, som ikke andre kan gøre hende efter.

For snart 15 år siden spillede skribenten her i band. Det blev til mange unikke oplevelser, og jeg var så heldig, at dem jeg spillede med var dygtige musikere og sangere.Allerede i ottende klasse fik vores band en himmelsk tilføjelse, da Jannietrådte ind af døren, hendes stemme var unik og hun leverede sammen med voresband varen i mange år, hvor fester og firmaarrangementer var vores primærespillested. Imens levede drømmen om mere videre i andre af bandmedlemmerne – ja måske også mig, selvom jeg i dag primært spiller børnesange på min guitar for mine skønne børn. I dag kan jeg også med fornøjelse konstatere, at nogle af bandmedlemmerne forfølger denne drøm.

Tina Dickow viskede, sang, spillede, talte med billedsprog, anekdoter og smil i en grad, hvor drømmen og minderne om det at lave noget, der musikalsk er intelligent og rørende samtidig blev vagt til live. I røg og damp, hvor røgen har den der sødelugt, som vi kender fra koncerter og diskoteker, trådte Tina Dickow ind på scenen sammen med sin husbond, ven og nye ven. Summen i laden på Hindsgavl Slotblev til fokuserende øjne i mørket, der ramte scenelyset og lyden fra bandetsinstrumenter og Tinas unikke stemme, der lyste op i en grad, hvor det himmelske lys ned over hende var fortjent. Banjoen, trombonen, flyglet, guitaren, trommerne og alt, hvad de havde med, blev forvandlet til magiske toner og lyd, hvor man sad tryllebundet i respekt og med følelserne bankende helt oppe i halsen. Smukkere end smukt.  

Tina Dickow spiller med et særligt kunstnerisk udtryk, der nærmest er søgende i en kombination af generthed og ydmyghed for den aarhusianske pige, der fortæller sin historie med musikken bankende i blodet, hvor hun sider med guitaren og musikken som meditation og nærmest sejler væk. Det er noget særligt denne aften på Hindsgavl Slot. Poeten Tina Dickow rammer plet med sin udgave af ”Copenhagen”, hvor hun først laver en fremragende tekst om Hindsgavl for at få hele publikum til at synge og viske ”lige her”. Vi er lige her – i den fordanskede udgave af Copenhagen, hvor Tina jokede med om, det var Taulov, Middelfart, Fredericia, Kolding eller Odense, hun skulle synge om.

I næsten to timer, kun afbrudt af en lille drikkepause, svæver Tina Dickow og band som engle rundt på Hindsgavl Slot, blandt publikum og i hovedet. De lukkede følelser åbnes op og stemmen rammer hjertet med guddommelig kraft. Publikum på Hindsgavl Slot fik en oplevelse for livet.

Annonce