På Fredericia AVISEN er vi så heldige, at Tina Blomstergren skriver klummer, men vi er også så heldige, at hun gerne fortæller endnu mere om hendes helt store passion: yoga.

Hvad er det der er sket med yoga de sidste år, Tina?

“Jeg tror der er blevet en interesse for, at passe bedre på dem selv og finde en kontrast til at hverdagen er fuld af fart, og fuld af ting vi skal gøre. Vi er nødt til at finde det der rum, hvor man kan få en pause og finde et rum med sig selv”, siger Tina.

Mænd, især i min generation, tror det er sådan noget med at man trækker kort og er spirituel. Kan du ikke prøve at fortælle i basisform, hvad er en basisyoga?

“En basisyoga? En yoga er en dyb filosofi, den er rimelig bred, og det er en filosofi hvor der er svar på de fleste ting i livet, hvis man vil. Det vi bruger rigtig meget i vores del af verden, og det rigtig mange kender som værende yoga det er, de her fysiske øvelser. Så basisformen vil være en stund hvor du laver nogle fysiske øvelser, hvor du kan frigive noget energi i din krop, så du får mere energi og mere mod på livet, mere klarhed i hovedet og i kroppen”, forklarer Tina Blomstergren.

Er der yoga for alle?

“Det er der i hvert fald. Alle kroppe er yogakroppe. Man kan altid lave noget yoga, for yoga er allermest en balance at finde ind i, så hvordan det end måtte skulle gøres, det finder man ud af når man er igang”, siger Tina.

Hvordan er den der forbindelse mellem krop og hovedet?

“Jeg tænker kroppen og sindet som ét. Hvis vi så er rigtig til stede i vores hoveder, så vi er meget af dagen, med ting vi skal ordne og holde styr på, så er vi til stede i hovedet. Der glemmer vi lidt kroppen. Det man så kan med yogaøvelserne er at komme til stede i sin krop, og på den måde skabe en bedre balance. Hvis det ene for alt for meget fokus, så giver det sig selv, at så er der ikke god balance”, siger hun.

Hvad så med tiden? Kræver det tid, udstyr eller at man kommer væk fra hjemme?

“Man kan lave yoga alle steder, vi kan faktisk lave yoga lige her. Man kan lave yoga om man sidder på sin kontorstol, man kan lave yoga i toget, i bussen, på græsset, inde, ude, ja alle steder”, forklarer Tina.

http://bit.ly/metteblomsterberglecture
Klik her