Efter 37 år i Fredericia Kommune takker fællestillidsrepræsentant Helle Bang Andersen af. Rejsen startede på Bakkeskolen i Erritsø tilbage i 1984, men det blev de 29 år på brandstationen efterfølgende, der satte gang i den kommunale karriere.

Helle Bang Andersen er blevet 69 år, så hun synes, at hun har gjort sit nu. Andre skal tage over. Hun kan berette om en arbejdsrejse fra langtidsledig til fællestillidsrepræsentant, der gjorde karrierelivet værdifuldt.

– Jeg startede på Bakkeskolen i 1984 som langtidsledig i et administrativt job. ½ år senere fik jeg fast arbejde på Brandstationen, hvor jeg endte med at være i 29 år. Det var en fantastisk tid, indleder Helle Bang Andersen og fortsætter:
Det er lidt over 2 års siden, at jeg begyndte at tænke på, at jeg skulle stoppe, at 2020 skule blive mit sidste arbejdsår. Tiden er brugt på et tæt samarbejde med min afløser, som tog over ved generalforsamlingen i februar, fortæller Helle Bang Andersen og fortsætter:

– Men når jeg tænker tilbage, er de 29 år på brandstationen de bedste arbejdsår i mit liv. Kammeratskabet var unikt. Vi var nærmest en familie dernede. Det var grin, pjat og godt humør. Kollegialt var det et dejligt, venligt og opmærksomt miljø. Der var en hel særlig kultur som startede ved Kaj Petersen (daværende beredskabschef red.) og de andre chefer. De var gode ledere på mange områder. Det betyder ikke, at vi ikke lavede noget. Der var en forventning om, et højt fagligt niveau, og så fik man en frihed til at være sig selv i arbejdet.

Helle Bang Andersen er født på Sct. Josef til klokkerne af Michaelis i 1952. Barndomshjemmet var på Johs. Jensens Allé, inden hendes far gik bort, da hun kun var 14 år. Familien var lige flyttede til Avlsbrugervej. Folkeskoletiden blev passet på Egumvejens Skole på Høgevej. Da skolepligten var aftjent, blev hun uddannet boghandlermedhjælper hos Ingemanns Boghandel i Fredericia og fik senere arbejde hos Therkildsens boghandel i Middelfart.

– Det var godt at arbejde, men med 70erne fulgte også en massiv arbejdsløshed. Jeg havde nogle år løbende vikariater på politiets motorkontor, men til sidst udløb dagpengene. Heldigvis var der lys forude og brandstationens vagtcentral blev starten på et eventyr, siger Helle.

Her fulgte kørselsopgaver som en del af arbejdet, hvor Helle sammen med kolleger koordinerede de mange kørsler for byens ældre.

– Vi arbejdede med kartotekskort, blyanter og papir. Det endte med at jeg var med til at udvikle det første digitale kørselsprogram. Jeg fik løbende mange andre opgaver og blev tilbudt at flytte arbejde til administrationen, men tog dele af kørselsopgaverne med mig.

I 1997 blev hun valgt til tillidsrepræsentant og fra 2005 var det faglige opgaver, der blev flere og flere af. Helle Bang Andersen blev fællestillidsrepræsentant og dermed købt fri 32 timer om ugen til det faglige arbejde.

– De sidste fem timer foregik i starten på brandstationen, men det blev mindre og mindre. Jeg var til møder på rådhuset hele tiden, dertil kurser og efteruddannelser. Det var vildt interessant. Til at starte med blev jeg dog moppet lidt på brandstationen – de kaldte mig ugens gæst, senere månedens gæster. Men imens brandstationen stod for de bedste år i mit arbejdsliv, så var tillidsmandsarbejdet det bedste arbejde. Det tog mig på den positive måde på alle parametre. Arbejdsopgaverne var spændende og det arbejde giver mange værdifulde timer, fortæller Helle Bang Andersen og uddyber:

– Samtidig med det arbejdet fik jeg en god uddannelse, gennem HK. Der er mange forskellige arbejdsopgaver for en fællestillidsrepræsentant. At være tillidsmand er faktisk et fag, det er noget man lærer og noget man kontinuerligt skal være fagligt opdateret på. Jeg blev også valgt til bestyrelsen – først i HK Fredericia over HK Lillebælt til HK Midt, så der var nok at se til, fortæller Helle Bang Andersen og fortsætter:

– Jeg arbejdede med og for mange mennesker, faglige sager, løn, arbejdsmiljø, aftaler, pension, personalepolitik, overenskomster og samarbejdsudvalg, hvor jeg var valgt til næstformand i kommunens hovedsamarbejdsudvalg, her igennem også det tværgående samarbejde med tillidsfolk fra andre fagforbund, ledelsen og vores egen HK Klub her i Fredericia. Det er gået stærkt. Dertil kommer den del af mit andet arbejde på Fredericia Kommune, hvor jeg arbejdede i Teknik- og Miljø indenfor Natur og Miljø. Det var også et arbejde med rigtig gode kolleger og spændende opgaver, herunder husker jeg særligt arbejdet med at kortlægge forurenede grunde, og at jeg var valgt arbejdsmiljørepræsentant i afdelingen.

Hvad står de kommende år på nu?

– Jeg er politisk aktiv. Jeg holder af at læse og så vil jeg arbejde for at få gang i HK’s seniorklub her i Fredericia. Det bliver noget af det første, jeg kaster mig over, slutter Helle Bang Andersen.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Peter Hartung
Peter Hartung
07:38 - 10. marts 2021 07:38

Helle Bang Andersen har gjort det godt og fortjener stor anerkendelse. Men hun er også et godt eksempel på, hvor skidt det kan være, at tillidsfolk har får tæt samarbejde med borgmesteren. Der er ingen tvivl om, at hun burde have set og gjort noget ved den åreladning, som rådhuset har været udsat for. Man kan være så tæt på borgmesteren og være uvidende om de ubehagelige oplevelser, der kommer i hans kølvand.

Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen (@jensjoernpedersen)
08:46 - 10. marts 2021 08:46

Til lykke med din nu frie tilværelse.