Tidligere mandag kom det frem, at A/S Dansk Shell er blevet solgt til det amerikanske investeringsselskab Postlane Partners. Vi har talt med tillidsmand for raffinaderiteknikerne, René Majgaard, som blandt andet fortæller om hvordan medarbejderne på Shell reagerede på nyheden om salget.

I sommeren 2020 blev Shell Raffinaderiet sat til salg, og mandag er der blevet offentliggjort en køber.

»Det er en forløsning. Det er anden gang, at vi er her og har været sat til salg. Der har hersket en usikkerhed om fremtiden, og man har sukket efter en løsning,« siger René Majgaard til AVISEN og kommer ind på, hvordan medarbejderne på Shell blev informeret:

»Samarbejdsudvalget blev informeret klokken 08:00, og derefter blev det meldt ud via intranet og på arbejdsmail, at der ville være et virtuelt informationsmøde, hvor vi hver især kunne ringe ind. De fortalte, at vi var blevet solgt, og hvem det var til, og medarbejderne kunne stille spørgsmål. Nogen spørgsmål har været i “gemmerne” hele tiden, fordi man har været nervøs for situationen, men folk fik svar på noget af det, og andre ting vil blive besvaret i løbet af dagen. To personer fra Postlane var mødt fysisk op, og var med til mødet, hvor de gav en hurtig præsentation af firmaet, og hvad de kunne se af muligheder,« siger René Majgaard.

Læs også: Shell Raffinaderiet er sat til salg

Et amerikansk investeringsselskab kunne lyde som et firma, der kun havde profit for øje, og det var også reaktionen fra flere medarbejdere,« fortæller Majgaard.

»Man kunne godt på nogle af spørgsmålene, at nogle havde været inde at søge på dem, men de ramte ikke helt rent med Postplane. Der fik man en beroligelse, fordi selvom det er en kapitalfond, der kan være et skrækscenarie, så er det nogen, der er inden for branchen og har med grøn omstilling at gøre i forvejen,« siger tillidsmanden. 

Læs også: Shell dropper omdiskuteret salg til Dansk Olieselskab

I 2018 var A/S Dansk Shell ved at blive solgt til Dansk Olieselskab med Tommy Frank i spidsen. Derfor var der også betænkeligheder blandt Shells medarbejdere denne gang.

»Flere tænkte, om I nu er sikre den her gang og har I sikret jer? De ansvarlige, der var en del af frasalget sidste gang, har lært af erfaringerne og har gået skridtet dybere den her gang og gjort et godt stykke arbejde,« siger René Majgaard.

I dag er der ansat omkring 260 personer hos A/S Dansk Shell, og de vil fortsat være ansat i virksomheden under det nye ejerskab. Det har stor betydning for medarbejderne.

»Vi er garanteret samme løn- og ansættelsesforhold i de næste to år, så folk skal ikke være bekymret,« slår René Majgaard fast og slutter:

»Jeg ved, hvad folk havde af bekymringer sidste gang. Bortset fra, at præsentationen var en anden den her gang kan jeg ikke forestille mig, at der er den samme usikkerhed.«

Salget af A/S Dansk Shell forventes afsluttet i andet kvartal i 2021. Det er ikke offentliggjort, hvad Dansk Shell er solgt for.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer