FC Fredericia har hidtil haft gang i et fornuftig transfervindue. Den vigtigste del af det er helt klart, om det lykkes at lande angriberen, som scorer omkring 15 mål på en sæson, men det virker til at være tilfældighedernes spil.

Alle vil have topangriberen som scorer mange mål. Det er ikke det store problem at finde kvalitet på de øvrige positioner, da man kan have forskellige spidskompetencer på den slags, men spillere, der banker bolden i kassen, når chancen byder sig, er en anden sag at finde.

Pt. viser Yao Dieudonne og Steven Anna sig frem, og det kan vise sig at være to løsninger, der er værd at arbejde videre med for FC Fredericia. Om en ivorianer, der ikke slog helt til i Vendsyssel og OB er løsningen, er uafklaret og om en amerikansk lottokupon, som blev spottet på en scoutingtur i USA, er løsningen, er lidt en tilfældighed.

Det er nemlig lidt FC Fredericias lod. Det er ikke en garanti, at en spiller bomber løs, men der er større chance for at gøre det, når man har vist sig frem på tilsvarende niveau før. Det var eksempelvis tilfældet for Silkeborgs Ronnie Schwartz sidste år, da han tidligere har plaffet stribevis af mål ind i Superligaen. Det var nærmest en selvfølgelighed, at han blev en succes, men den hylde kan FC Fredericia ikke stile efter af økonomiske årsager.

I denne sæsons NordicBet Liga har klubber som Vejle og Viborg et større rådighedsbeløb end FC Fredericia, og i langt de fleste tilfælde vil sådan en klub blive foretrukket frem for fredericianerne, når en spiller skal vælge sin kommende klub.

God ageren på transfermarkedet

Hidtil har FC Fredericia ageret kløgtigt transfermæssigt. Man har skilt sig af med Niels Letort, der ikke lignede en spiller, som ville få mange minutter i den her sæson. Der er ikke noget ved at have en spiller rendende, som ikke er tiltænkt den store rolle. Samtidig har FC Fredericia i stedet hentet Kristian Kirkegaard fra Kolding, efter at han i den forgange sæson var en stor profil i 2. division. Kirkegaard er en spiller, som bliver spændende at følge på et højere niveau, og en spiller, der kan affinde sig med en indkøringsfase.

Det ligner, at Erik Nissen er et sikkert valg i FC Fredericias midterforsvar og Sonni Nattestad har en stor stjerne i cheftræner Jonas Dals bog. Derfor kan udsigten til spilletid for Mads Eriksen se trængt ud, og derfor har parterne på fornuftig vis indgået en aftale om at gå hver til sit et år før tid. Da samtidig Mathias Johannsen kan spille venstre back og midterforsvarer er det igen en klog beslutning.

Det er uvist, hvad FC Fredericia ender med at få fra FC Midtjylland. Det ligger fast, at midtbanespilleren Victor Ezekiel bliver en del af FC Fredericia, og dermed ligner det ikke et retur til Michael Baidoo, da de spiller samme position. Ezekiel var ude med en skade i det meste af sidste sæson, og det kan derfor tyde på, at formålet er at få ham i gang fodboldmæssigt igen efter en lang skadespause.

Udover Ezekiel kan det forventes, at der kommer to-tre midtjyder til på en lejeaftale. Den ene bliver formentlig en højre back, som kan supplere Jacob Buus, der spillede et stort forår. En mulighed er også, at Victor Torp igen udlejes, efter at han var ude med en skade i hele foråret og han har derfor formentlig brug for kontinuerlig spilletid igen for at man kan se, om han på sigt kan spille sig til en plads på FC Midtjyllands Superliga-hold.

Uanset udfaldet med de midtjyske lejesvende, så har FC Fredericia hidtil ageret fornuftigt og lykkes det at hente angriberen, som laver omkring 15 mål, kan det blive forskellen på en topplacering eller en ligegyldig midterplacering.

https://www.6juli.dk/