Fredericia Håndboldklubs bedste kvindehold rykkede i den forgange sæson ned i 2. division. Nu er der indsat et nyt trænerteam, som består af Mia Nyegaard Hansen og Daniel Sandbye, der begge er FHK’ere med stort F. Læs her sportsredaktørens kommentar til valget af trænerteamet.

Ana Razdorov og Mia Nyegaard Hansen havde kontrakt med FHK til sommeren 2020, men Razdorov ønskede at komme ud af aftalen et år før tid, da hun fik et tilbud om at blive assistenttræner i en ligaklub.

Selvom FHK rykkede ned er det svært at skyde pilen i retning mod trænerteamet. FHK havde svære vilkår i sidste sæson med et utal af skader, som man ikke kunne gardere sig imod.

Som sæsonen skred frem kunne man godt se tegningen til, at FHK faktisk havde en sportslig berettigelse i 1. division, men det var for sent. Situationen stod ikke til at redde, og klubben endte med at rykke ned.

Planerne mod den kommende sæson er i fuld gang, og FHK har fået tilsagn fra en stor del af truppens unge spillere om at de bliver i klubben, og så arbejdes der på at få et par tilføjelser udefra. I 11. time skete det så, at Razdorov fik et tilbud, som hun ikke kunne sige nej til.

FHK stod nu uden cheftræner og tilbage med assistenten Mia Nyegaard Hansen. Det var en svær situation at kapere for den fredericianske klub, der endte med at finde en løsning.

Valget faldt på Daniel Sandbye, der i mere end 12 år har haft sin gang i FHK og pt. er kredstræner og ungdomstræner i Silkeborg-Voel, hvilket han fortsat vil være sideløbende med sit virke i FHK.

Daniel har som ungdomstræner i FHK trænet årgang 1999, der spillede i ligaen som ungdomsspillere, og det var derfor et oplagt valg, da spillerne dermed får en træner som de kender.

Samtidig ved Daniel hvad der rører sig i FHK, og han ved hvad der forventes, når man trækker den røde trøje over hovedet. Samtidig har han fået ny inspiration ude fra, som han kan trække med til FHK.

Det store spørgsmål bliver, hvordan Mia og Daniel kommer til at klare sig. Mia har i et par sæsoner været med omkring trænerteamet på FHKs bedste kvindehold, mens Daniel har gjort sig som ungdomstræner. Dermed er trænerteamet forholdsvis uprøvet på seniorniveau, men med de kompetencer, som Daniel og Mia besidder, og i den situation som FHK befinder sig i, er valget af trænerteamet klogt.