Der er hård kamp under vandet i svømmehallen i Fredericia Idrætscenter. Det sker, når Dykkerklubben Aktiv spiller undervandsrugby.Fredericia AVISEN besøgte klubben på en kampdag, hvor vi blev klogere på sporten.

Dykkerklubben Aktiv holder egentlig egentlig til på Lyngsoddevej 77, men hver mandag og onsdag går det løs i Fredericia Idrætscenters svømmehal, hvor der spilles UV-rugby.

UV-Rugby er et boldspil der spilles i et dybt bassin, hvor man spiller to hold med op til 12 spillere, hvor de seks er i vandet, og kæmper om at få en saltvandsfyldt bold i “kurven” på bunden af bassinet. Spillerne bærer ABC udstyr, hvilket vil sige dykkermaske, svømmefødder og snorkel. Derudover har alle spillere en vandpolo-hue på. Kontakt med den boldførende er tilladt og sker ved at man forsøger at vriste bolden fra den boldførende.

Sporten har ry for at være noget , hvor man bliver presset på sin fysiske formåen, men sporten spilles på alle niveauer og træningen i AKTIV er lagt an så alle bliver udfordret på det niveau de byder ind med. Træningen er en kombination af konditionstræning, opbygning at systemer i forsvar og angreb samt almindelig kamptræning.

UV-Rugby belønner spilleren med en eminent vandføling der gør at man virkelig bliver fortrolig med at være under vandet. Derfor supplerer mange dykkere dykning i åbent vand med UV-Rugby.

Spillerne gør sig klar til kamp. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Ét stort fællesskab

Fredericia AVISEN blev inviteret med i svømmehallen på en kampdag. Per Skov tog mod os foran indgangen og efter at have taget skoene af inde i omklædningsrummet gik turen ind i svømmehallen, hvor han præsenterede os for Heine Sørensen, der står for UV-rugby i AKTIV.

Da vi kom ind i svømmehallen var det tydeligt at mærke, at der er tale om ét stort fællesskab. Der var flere forskellige hold til stede, blandt andet et fra Vejle og Odense. AKTIV skulle ikke i kamp, men de var med til at stå for afviklingen.

Der blev talt på kryds og tværs af holdene, selvom man det er “fjenden”, når man hopper i vandet, men selvom der er tale om rugby, der kan lyde som en hård sport, så er det meget gentlemanspræget. Er nogen kommet til skade under vandet, så stopper man straks med at spille og hjælper vedkommende.

Der bliver gået til den, når der skal scores i kurven. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Udmattende sport

Imellem kampen talte Fredericia AVISEN med flere af aktørerne. En af dem var Andreas fra Vejle.

“Det er sjovt at spille, og så er der den del af det, at det er med min familie. Jeg har nærmest spillet siden, at jeg var nul år. Min far, bror og jeg er på samme hold, så det er en familieting for os, men det er virkelig sjovt også. Der er fuldskrald på, og det er en interval sport, hvor man virkelig får lov til at være vild uden at være en idiot. Jeg går ikke til boksning, men jeg kommer hjem og er totalt udmattet,” siger han.

Selvom det kan lyde som om, at man skal være godt trimmet for at spille undervandsrugby, så er det ikke tilfældet. På Vejles hold er der flere, som er ældre end Andreas og, uden at man skal fornærme nogen, er i knap så god form.

“Jeg spiller fordi det er sjovt. Jeg laver også almindelige flaskedykning ved siden af, så det er en god måde at få vandføling på,” siger Peder, der har spillet UV-rugby i 32 år.

Et hold er klar til at komme ud af “starthullerne”. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Ved siden af Peder står Ernst, der har spillet i ti år, og han siger:

“Nogen spiller for sjovt, og nogen går mere op i det. Den yngste på vores hold er 16 år, og så har vi også nogle piger på holdet,” siger Ernst og bliver suppleret af Heine fra AKTIV:

“Det, der er det fede, er at man er ung som gammel, kvinde som mand. Noget af det, der tiltaler mig ved sporten er, at man er afhængig af hinanden i vandet. Man kan ikke fede den af, da man så lader de andre i stikken,” siger han.

Selvom der er taktiske aspekter UV-rugby, så er der også én helt anden vigtig ting i det for Heine.

“Der er meget socialt med det, og det er ligeså vigtigt. Jeg har tidligere spillet i klubber som Vejle og Ringkøbing, hvor vi så har været til Amager Cup og lignende. Så møder man hinanden på kryds og tværs og hygger sig,” fortæller Heine.

En typisk kampsituation i undervandsrugby. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Mens kampene i bassinet fortsætter, så forlader vi igen Fredericia Idrætscenters svømmehal og er nu blevet klogere på en sport, som ikke er særlig udbredt.

Vil man være medlem af Fredericias lokale klub, AKTIV, kan man kontakte Heine Sørensen på 28 95 50 41.

https://danbolig.dk/nabolag/fredericia/villa
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer