33-årige Henrik Eriksen, som er kendt fra Eriksens Vinhandel, Erhverv7000, FC Fredericias netværk, Rotary og bybilledet generelt er blevet valgt til at stå i spidsen for Liberal Alliance i Fredericia, når der er kommunalvalg i november.

Henrik Eriksen har været medlem af Venstre siden 2003, men for 14.dage siden skiftede han partikortet ud med Liberal Alliances.

”LA ønskede en spidskandidat, der var lokal forankret. Jeg læste principprogrammet, og det matchede mig. Venstre har ændret sig markant de sidste 14 år. Det er ikke, det parti, jeg meldte mig ind i. Jeg så det som en kæmpe mulighed for at få et liberalt blik på, hvordan Fredericia skal drives fremadrettet.”

”Jeg kunne godt tænke mig, at vi fik sløjfet mange af de regler, vi møder i det offentlige rum, det vil jeg helt klart arbejde med. Det er mennesker, der kigger på mennesker, og sådan skal det være. Det skal ikke være maskiner eller systemer. Der kan laves fejl, men der kan også laves geniale ting, når mennesker arbejder med mennesker.”

Henrik Eriksen er barnefødt indenfor i Voldene i Fredericia og betegner sig selv, som en rigtig Fæstningsdreng. Han brænder for byen. Han har en storebror, mor, far og danner par med Gitte Poulsen, der driver Haps Sandwich og Salater i Vendersgade.

Han er bidt af en gal fodbold; følger FC Fredericia, som han også sponsorer, tæt. Han gik i børnehave med udsigt til Østerstrand, hvorefter han tilbragte 10 år på Købermagergade Skole. 10. Klasseseksamen blev taget på den dengang nye fællesskole, og herefter en Handelsskoleeksamen på Fredericia-Middelfart Handelsskole, som senere skiftede navn til IBC. Henrik Eriksen var i øvrigt elevrådsformand, det år, skolen blev en af del af IBC-konceptet. Hans gode ven, Thomas Banke, fik ham overtalt til at blive medlem af Venstres Ungdom.

Politik åbnede en ny verden

Årene i VU var en ny verden for ham. ”Man kunne få lov at ytre sig. Det fascinerede mig, at man kunne få lov til at dele og ikke mindst debattere med mennesker, hvor man ikke nødvendigvis var enig. Derudover var der et stærkt fællesskab. Jeg kan godt lide at reflektere over ting, jeg er en tænker, men det betyder ikke, at jeg ikke kan lide at udtrykke mig, for det kan jeg godt. Det var en tid, hvor Danmark havde en borgerlig regering, og på det tidspunkt stod vi over for et folketingsvalg i 2005, hvor vi delte rundstykker ud for Peter Hansen. Dem havde vi smurt i et køkken. Her fik vi i øvrigt en reprimande, fordi køkkenet ikke var godkendt af myndighederne”, griner Eriksen.

Herefter kom Henrik i lære i Dansk Supermarked (Føtex Vest), som lederaspirant. Inden han var færdiguddannet blev han udnævnt til salgsleder i Føtex Kolding. Sidenhed gik turen til Føtex Bolbro i Odense, men han blev boende i Fredericia:

”Jeg er simpelthen så forankret i byen, at der ikke er noget, der kan trække mig væk herfra. Det er Danmarks navle; vi kan nå Danmark rundt på to timer med få undtagelser. Vi kan komme ud i verden på en time via Billund, så jeg kan ikke se, hvorfor man skulle bo andre steder. Byen har så meget at byde på: Der er en flot natur, der er alt, hvad man kan forestille sig i Fredericia. Det vi ikke har, kan vi få tæt ved. Udviklingen de sidste 10 år er exceptionel. Jeg håber, at det får mange andre til at flytte til byen. Jeg vil blandt arbejde for, at vi tiltrækker endnu flere uddannelser, der kan få unge mennesker til at bosætte i byen.”

LAs kandidater er:

Spidskandidat Henrik Eriksen

Jens Dittrich Sørensen

Marianne Norup

Søren Seidelin

Kaare Clement Thingstrup Pedersen