I sidste uge modtog Poul Rand en advarsel fra Nye Borgerliges hovedbestyrelse, efter AVISEN havde bragt en artikel med ham, hvori han fremhævede, at der var topstyring i partiet. Han fik ikke mulighed for at forsvare sig selv mod advarslen. Det har fået den tidligere lokalformand for Nye Borgerlige i Fredericia til at melde sig ud af partiet.

– Jeg har i flere omgange italesat problemerne i partiet. Der mangler en klar bredde. Vi kan godt være i samme parti uden at være enige i de mindste detaljer, men det er spidskandidaten, Karsten Byrgesen ikke glad for, fortæller han.

Ifølge Poul Rand er der to sider af samme sag. I dette tilfælde føler han sig overset i partiet, som han stadig vil støtte politisk. Han føler dog ikke, at Karsten Byrgesen fører Nye Borgerliges politik, hvilket han har italesat mange gange. Det er enten blevet ignoreret eller slettet fra partiets interne debatforum.

Poul Rand, Nye Borgerlige (Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

– Det er partiet, der går ind for Muhammed-tegninger. Det er partiet, hvor ytringsfriheden samt grundloven står allerhøjst. Derfor forstår jeg simpelthen ikke, at jeg skal straffes for at have nogle holdninger, som nogle af medlemmerne ikke nødvendigvis er enige i. Jeg er bange for, at Nye Borgerlige i Fredericia er blevet et dukketeater, hvor Karsten Byrgesen står i baggrunden og trækker i trådene, uddyber Poul Rand.

Poul Rand er ked af, at der ikke er plads til hans holdninger i partiet. Hver gang han skrev noget, så blev det slettet, og det fik ham til at spørge lokalformanden, Per Djernæs om, hvorfor hans kommentarer var slettet. Dertil svarede lokalformanden, at man ikke skulle skrive ting, hvor man kritiserede de andre kandidater og deres politiske standpunkter.

Poul Rands beskyldninger er ikke noget, der giver panderynker hos lokalformand, Per Djernæs. Han er dog på et personligt plan ked af Pouls afsked, men flere af hans udmeldninger til dagspressen har ikke været i tråd med partiets linje:

– Han har været meget hård i sine udmeldinger. Han er gået efter manden i stedet for bolden. Man kan godt være politisk uenige i vores parti, da der skal være plads til forskellighed. Poul er dog gået over stregen ved flere lejligheder, da han har kritiseret vores kandidater og kæmpet mod partiets interesser, siger han.

Ovenstående er årsagen til den advarsel, som Poul Rand fik af hovedbestyrelsen, da han ifølge bestyrelsen udviste illoyalitet. Det ærger man sig over i partiet, fordi man anser Rand for at være en dygtig politiker, men det var man nødt til at se bort fra i denne kontekst, da angrebene blev for personlige.

Poul Rand ser det ikke som et endegyldigt farvel til politik, da han brænder for Nye Borgerliges politik. Han vil derfor afvente kommunalvalget og vurdere, hvorvidt vælgerne abonnerer på kandidaternes standpunkter, eller om der er brug for nye kræfter.

1 KOMMENTAR

 1. Når jeg læser Per Djernæs kommentar til artiklen, at Poul Rand har kritiseret de andre kandidater og kæmpet mod partiets interesser, har jeg næsten lyst til at sige det samme, som Rasmus Trads udtalte foran snurrende tv-kameraer til Kurt Thorsen i PFA-sagen: “Dit store røvhul,” og “For fanden, hvor er du en led fyr!”.

  Den tidligere lokalformand for Nye Borgerlige i Fredericia, Poul Rand, har kun været kritisk over for spidskandidat Karsten Byrgesen, fordi han ikke altid oplevede, at han agerede i overensstemmelse med Nye Borgerliges fundament. Og det har han helt ret i!!!

  Man er på valg på grund af kandidaternes forskellighed og bliver valgt på samme. Men det fælles krav er, at man repræsenterer  de værdier og visioner ens parti står for. Det er bare ikke altid tilfældet med spidskandidat Karsten Byrgesen. Han er jo heller ikke valgt som byrådsmedlem med stemmer fra Nye Borgerlige – men fra DF!!

  Den nuværende bestyrelse i NB har været meget hånende og nedladende over for Poul Rand fra dag ét. Det er totalt mangel på respekt over for en mand, der har gjort en kæmpe indsats for Nye Borgerlige i Fredericia.

  Hvis den nuværende bestyrelsen har ment, at der var uenighederne mellem bestyrelsen, kandidaterne og Poul Rand – hvorfor har man så ikke forsøgt at lave en konfliktmægling? 

  I stedet har man klage til hovedbestyrelsen i NB, der har beskyldt  Poul Rand for »partiskadelig virksomhed« – uden at sætte sig ind i sagen.

  Poul Rand har ALDRIG ført en negativ kampagne imod sit eget parti.  Han har bare påpeget, at til politiske kandidater og tillidsvalgte medfølger et udvidet ansvar, der blandt andet handler om, at enkeltpersoner ikke må skade det større fællesskab. Karsten Byrgesen har ikke har levet op til det udvidede ansvar, han har som politisk kandidat og tillidsvalgt.

  Fra at fører rent Nye borgerlige politik, er det pludselig blevet DF 2.0. Poul Rand har nu meldt sig ud af NB for at måtte bruge sin ytringsfrihed. Jeg har forladt bestyrelsen og har også meldt mig ud Nye Borgerlige. Det var jeg jo ”tvunget” til, da jeg ikke bryder mig om den politiske linje som spidskandidaten har lagt, der intet har med nye Borgerlige at gøre.

Kommentarsporet er lukket