Peter Nørklit skal udvikle fremtidens kvindelige landsholdsmålvogtere som talenttræner i Dansk Håndbold Forbund.

Han har selv 131 landskampe på CV’et og har blandt andet spillet i de spanske traditionsklubber Portland San Antonio og BM Altea samt vogtet målet i FCK Håndbolds storhedstid.

Al Peter Nørklits store erfaring fra en karriere, han først stoppede som 48-årig i 2019, kommer nu landets største kvindelige målmandstalenter til gode, når han 1. december tiltræder i stillingen som talenttræner på pigesiden i Dansk Håndbold Forbund.

– Jeg har en stor glæde ved at give min erfaring videre til talenter, som gerne vil være bedre. Og jeg har stået i rigtig mange af de situationer, som de her målmandstalenter forhåbentlig kommer ud i.

– De er enormt dygtige alle sammen, men vi skal også gøre dem gode i de allermest tilspidsede situationer og sørge for, de hele tiden udvikler sig. Det ser jeg frem til at arbejde med, siger Peter Nørklit.

På trods af hans enorme håndboldfaglige kompetencer er det langt fra kun dem, der får Dansk Håndbold Forbunds talentchef, Søren Skaastrup Frydendal, til at karakterisere ansættelsen af Nørklit som et scoop.

– Efter håndboldkarrieren er Peter blevet gymnasielærer, så han har i den grad fingeren på pulsen i forhold til at motivere unge mennesker og ikke bare se talentet men det hele menneske. Det passer perfekt ind i vores talentstrategi, hvor det er vigtigt, at vores talenter først og fremmest har fokus på glæden ved håndbolden fremfor konkurrenceræset, siger han.

Peter Nørklits rolle bliver at følge landets største målmandstalenter på pigesiden for årgangene 2006-2007 ved deres fire årlige samlinger. Foruden posten i Dansk Håndbold Forbund er han også målmandstræner i HØJ Elite og HIK samt tilknyttet ligakvinderne i AJAX.