I Fredericia KFUMs storhedstid i 70’erne hed styrmanden i angrebet Anders Dahl Nielsen, og han fylder i dag 70 år.

Anders Dahl Nielsen er i dag tilknyttet Skjern Håndbolds sportslige ledelse, og tilbringer ellers gerne så meget tid som muligt på golfbanen, og ellers tilbringes tiden med familien i Ribe, hvor han har boet i de seneste 40 år.

Som aktiv håndboldspiller tørnede Anders Dahl Nielsen ud for Vejle IF, Tarup-Paarup IF, Fredericia KFUM, KR Reykjavik og Ribe HK, men at det netop blev håndbolden, der blev Dahl Nielsens levevej var dog ikke skrevet i hans ungdomsår. Han voksede op i Vejle, hvor han spillede fodbold sammen med blandt andet Allan Simonsen, men gymnasietiden ændrede på det, da Ole Worm sagde, at han kunne gøre Anders Dahl Nielsen til landsholdsspiller i håndbold.

Netop Worm var træneren for KFUM, hvor Anders Dahl Nielsen skiftede til i 1974 og frem til 1980 var Anders Dahl Nielsen, der satte det fredericianske angrebsspil op for Fredericia KFUM. Han var sammen med koryfæer som Mogens Jeppesen, Flemming Hansen, Jørgen Heidemann, Jesper Petersen og Heine Sørensen med til at hente det ene mesterskab efter det andet til KFUM, som vandt sølv i Champions League tilbage i 1976.

Anders Dahl Nielsen kom sågar med den påstand, at hvis seriøsiteten havde været i top, så havde holdet været verdens bedste klubhold, men det skete ikke. I stedet blev det til fem danske mesterskaber i træk inden, at Anders Dahl Nielsen gik hen og blev spillende træner for Ribe HK, som han startede med i den næstbedste række og fik op i ligaen.

Efter at have lagt den aktive karriere på hylden blev Anders Dahl Nielsen træner, og han var blandt andet ansat som dansk herrelandstræner fra 1987 til 1992 med succes. Sidenhen har Anders Dahl Nielsen været cheftræner i Flensburg-Handewitt og Skjern Håndbold, hvor han også nød stor succes  og førte holdet frem til det danske mesterskab i 1998/99. I 2001/02 og 2001/02 lykkedes det også Anders Dahl Nielsen at vinde klubturneringen Challenge Cup med vestjyderne, som han stadig den dag i dag er tilknyttet hos som en del af klubbens sportslige udvalg.

På landsholdsplan fik Anders Dahl Nielsen trukket nationaltrøjen over hovedet 209 gange med 610 mål til følge.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer