I dag fremstilles to mænd på 26 og 28 år og en kvinde på 22 år i grundlovsforhør i Retten i Kolding. De sigtes alle for at have begået indbrud og omfattende hæleri af fortrinsvis guldsmykker. Den 26-årige vil også blive sigtet for vold og trusler mod tjenestemand, da han satte sig til modværge ved anholdelsen.

Anklager Jannie Kramer fra Sydøstjyllands Politi forklarer: ’Alle tre personer har tidligere domme for indbrud og hæleri. Den 26-årige mand og 22-årige kvinde er prøveløsladt for omfattende designtyverier, hvor de fik henholdsvis 1 ½ og 2 års fængsel i juni 2014, og den 28-årige mand har tidligere fået en betinget dom for indbrud.’

Herudover har en fjerde person også være anholdt. Han er nu løsladt, men er fortsat sigtet for et hæleriforsøg. Anklagemyndigheden vil bede om, at dagens grundlovsforhør foregår for lukkede døre af hensyn til efterforskningen.

’Anholdelserne blev foretaget efter Indbrudsgruppens hurtige og intensive efterforskning af personerne, der nu er mistænkt for at have begået nye indbrud,’ fortæller anklager Jannie Kramer: ’Og ved anholdelsesaktionen blev der fundet en stor mængde tyvekoster. Heraf flest guldsmykker. Ved efterfølgende ransagninger fandt man flere tyvekoster og narko på den ene mands bopæl, hvilket han vil blive sigtet for.’

Indbruddene er fortrinsvist blevet begået fra slut februar 2016 og indtil nu og er primært foretaget i Vejle og Bredsten-området. Guldsmykkerne, der blev fundet, skal nu identificeres, men der er allerede en række borgere, der har genkendt smykkerne som deres. Der er stor ros til borgerne for hurtig respons på politiets forespørgsler.

De sigtede nægter sig alle skyldige.