Fredericia-sagerne rystede byen i 2021. Hele to advokatundersøgelser skulle redegøre for en længere række af uregelmæssigheder. Den sidste undersøgelse fokuserede på havneselskabet ADP, hvor der via en whistleblower var fremkommet bilag, der dokumenterede betydeligt luksusforbrug i selskabet.

Advokatundersøgelserne har kostet kommunekassen et tocifret millionbeløb. Den forhenværende direktør for ADP, Nils Skeby, fortsatte efter sin tid i Fredericia til Hanstholm Havn. Herefter er han nu kommet til Kerteminde, hvor han også skal beklæde en toppost.

Fyens.dk oplyser at Nils Skeby er ETKertemindes nye direktør. Her oplyser han, at han de seneste 15 år har arbejdet med “turnaround”. Havnen i Fredericia. Fredericia Havn har dog altid været solid, og også i dag er ADP en af de mest succesfulde havne i Danmark. De seneste års resultater har segmenteret ADS’s dominerende position i Fredericia, hvor også engagementet med Taulov Dryport har skabt arbejdspladser og fornyet energi til byen.

Nils Skeby har tidligere afvist at udtale sig til AVISEN om sin tid i ADP med henvisning til en tavshedsklausul mellem ham selv og ADP.