I dag tager FC Fredericia hul på oprykningsspillet i NordicBet Ligaen, og målsætningen er klar. De skal have noget at spille for så lang tid som muligt, og optimalt set kræver det en sejr mod Hvidovre.

FC Fredericias løb er formentlig kørt i forhold til førstepladsen. Fredericianerne er 14 point efter Hvidovre på førstepladsen, og fokus er derfor rettet på andenpladsen, hvor der er seks point op til Lyngby og Hvidovre, der er på 43 point mod FC Fredericia 37 point.

Med seks point op til de to hold er FC Fredericias skæbne så at sige i egne hænder. Holdene mødes ude og hjemme to gange, og derfor kan meget ske, men med et nederlag kan lyset allerede blive lidt slukket, da ni point op til Hvidovre vil være meget at skulle hente. Det vil betyde, at Hvidovre skal ud at tabe tre kampe, hvilket realistisk set godt kan ske, men mindre realistisk er det, at FC Fredericia nærmest skal ud at gøre rent bord efterfølgende for at kunne holde sig inde i kampen om andenpladsen.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

FC Fredericia skal sætte en stime sammen, og hænger de på så længe som muligt i forhold til kampen om oprykning, kan alt ske. Først og fremmest drejer det sig dog om at vinde aftenens opgør mod Hvidovre, og der har FC Fredericia haft godt af landsholdspausen. De har haft spillere med skavanker, og derfor kom pausen på belejligt.

Tre gange tidligere i sæsonen har de to hold mødtes. To gange i NordicBet Ligaen, og en gang i pokalen, og den sidstnævnte kamp kan man ikke sammenligne med, da FC Fredericia stillede op med spillere, der normalt ikke vil starte inde. I stedet græmmes FC Fredericia ved at se tilbage på det seneste opgør mellem de to hold, hvor fredericianerne blev spillet helt ud af brættet og tabte med 5-1 efter en kamp, der var sæsonens lavpunkt. Intet fungerede for FC Fredericia i det opgør, og rammer de det niveau igen i dag, er løbet kørt fra start.

https://www.fredericia.dk/

Der er dog ingen grund til at male fanden på væggen. På Monjasa Park har FC Fredericia præsteret fint i langt størstedelen af kampene i sæsonen. Der har været udfald mod et par af topholdene i form af AC Horsens og FC Helsingør, men ellers har det i det store hele set fint ud, hvilket et pointgennemsnit på to på hjemmebane også vidner om. Det er kun overgået af Hvidovre og FC Helsingør, hvilket også er med til at indikere, at grunden til FC Fredericia er sat lidt tilbage i topstriden er, at niveauet har svinget på udebane.

For at FC Fredericia kan komme helt med op i toppen kræver det, at den offensive profil, Kristian Kirkegaard, finder sit høje niveau frem, og at forsvaret med målmand Oscar Hedvall bag sig, står bundsolidt. Som et gammelt ordsprog siger, at angreb sælger billetter, men et forsvar vinder mesterskaber og i dette tilfælde oprykning. Jagten på et indleder FC Fredericia fredag aften klokken 18:30 på Monjasa Park.