Det er begrædeligt at høre, at den Demokratiske Borgerliste opgiver ævred med at ændre kulturen i Fredericias lokaldemokrati og i forhold til hvordan nogle fredericianere føler de støder hovedet mod muren når de møder systemet her i Fredericia Kommune. Den Demokratiske Borgerliste har været meget tydelige omkring nogle af de problemstillinger som vi desværre ser her i Fredericia og hvor vi i årevis har set et politisk flertal sidde kritikken overhørig ja faktisk har ladet det stå til uden at reagere herpå.

Søren Haastrup, løsgænger

Skeletterne vælter stadig ud af skabet og det er tydeligt, at med det politiske flertal vi ser pt. og med det nuværende borgmesters manglende ageren så vil intet ændrer sig medmindre, at der skiftes ud i Byrådets sammensætning.

Det er tydeligt, at man forsætter ufortrødent ud af samme vej. Det er i og for sig ikke så mærkeligt, at det gør det for jeg husker fra da jeg læste Politik og Administration oppe på Aalborg Universitet og vi havde om kulturforandringer, hvor svært det egentlig var at ændre en kultur der i den grad sad så fasttømret i organisationen. Skulle en kultur ændres var der to faktorer, der var udslagsgivende for at det kunne lykkes. Dels skulle ændringen ske nedefra dvs. gennem de ansatte for har man ikke de ansatte med så er det svært at ændre en kultur. En anden vigtig faktor var, at der skulle ske ændringer i konstellationen hos beslutningstagerne da man her ellers alt for let ville ryge i den såkaldte 90 års fødselsdagsmode: ”Same procedure as last year?

Same procedure as every year.

Skal man ændre en kultur i en så stor organisation som Fredericia Kommune er så skal de ansatte være med i denne store kulturændring, men det kræver ligeledes, at der er nogle i ledelsen, der tør vise vejen og det har vi ingen I det nuværende Byråd, der tør.

Der er ingen i det nuværende Byråd, der tør stikke udenfor og være noget diametralt anderledes end de andre.
Derfor er der brug for noget nyt og anderledes og ja der er behov for nogen, der ikke lader sig forføre af floskler og belærende læresætninger fra Byrådsmedlemmer, der mener de har så meget erfaring ud i lokalpolitikken, at de godt ved, hvordan den skal føres. Her i Fredericia har det jo i den grad vist sig at erfaring ikke har kunne stoppe opbygningen af adskillige skeletter i skabet.

Erfaring har ikke skabt den fornødne lyst til at stille de vigtige og nødvendige spørgsmål.

Jeg synes man skal se sig selv i spejlet før man stiller sig til rådighed i forhold til en plads i Byrådet og jeg vil bestemt gerne stå ved, at jeg på det sidste har skulle kigge mig selv dybt i øjnene i forhold til at mærke efter om jeg kan håndtere det at være alene op i mod en så stærk kultur som det fungerende Byråd tydeligvis er garant for og jeg et kommet frem til det svar, at ja selvfølgelig kan jeg det. Så derfor stiller jeg fortsat op til kommunalvalget i november 2021 og jeg stiller op som løsgænger for det er der jeg allerbedst kan sikre, at Fredericianerne har mulighed for at stemme på ”noget”, der er ikke er sværtet ind i den nuværende politiske kultur på noget som helst plan.

Alle, der har fuldt mig bare lidt ved hvad jeg i årevis har råbt op om og forsøgt at få påvirket lokalpolitikere til at få ændret på og det har ikke ændret sig. Det er noget jeg stadig vil knokle for nu blot som løsgænger. Som Søren Haastrup og ikke som et parti eller noget andet.

Der er mulighed for at stemme på noget andet end det nuværende.

Søren Haastrup
Løsgænger KV21

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer