Denne aften var kokke og gourmeter fra hele Norden i Trondheim til offentliggørelsen af Michelin Guide Nordic Countries 2020, da den syvende udgave af den nordiske hotel- og restaurantguide udkom i norske Trondheim.

Inden dagens store event var det en spændt delegation fra Restaurant Ti Trin Ned, Rainer Gassner og Jonathan Gouveia.

Rainer Gassner (tv) og Jonathan Gouveia (th) inden aftenens uddeling. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen/Fredericia AVISEN)

Klokken 17.00 bød aftens vært Thomas Giertsen velkommen inden Trondheims Borgmester Rita Ottervik fik ordet og takkede alle de fremmødte for at være i byen i dag, men også fortalte om den gastronomiske rejse, som byen har været på.

Hun blev efterfulgt af Norges Handels- og Industriminister Iselin Nybø, der fortalte om den første stjerne til Norge, æren ved at være vært i dag og den kommende stjerneregn over de nordiske restauranter.

Annonce

Michelinguidens globale direktør, Gwendal Poullennec gik på scenen og talte om det imponerende univers, som de nordiske restauranter og kokke skaber. Der var også ros for de nordiske fokus på bæredygtighed.

Annonce

Første kåring var netop bæredygtighedsprisen, som gik til meget rørt, Magnus Ek fra OAXEN Krog og OAXEN SLIP Restaurant. “Vi har arbejdet med dette fra starten af, så det betyder alt, at vi vinder denne pris,” sagde en lykkeligt grædende Magnus Ek fra scenen i Olavs Hallens Koncertsal.
Næste pris var årets velkomst- og servicepris, som gik til Tina Kragh Vildgaard fra Jordnær Restaurant i København.

Annonce

Klokken 17.44 steg spændingen i salen, da Michelin-stjernerne skulle gives. Først var det de nye i Michelin-stjerneklubben, der blev kaldt op. Her var Norge på hjemmebane og der blev jublet i salen, da de nye norske stjerner blev kaldt på scenen.

Den eksperimenterede restaurant fra København med Rasmus Munk i spidsen, Alchemist, gik fra 0 til 2 stjerner. Også Jordnær Restaurant fik 2 stjerner.

Også danske Geranium beholdt sine tre stjerner.

Men vigtigst af alt – Ti Trin Ned beholder!!!

Opdateres

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer