Forleden bragte vi et interview med Rainer Gassner fra den lokale restaurant Ti Trin Ned. Sidste år fik de deres første Michelin-stjerne, efter flere års kamp. I dag blev de prestigefyldte stjerner uddelt endnu engang. 

Da jeg talte med Rainer Gassner om hvordan det var, at være til en Michelin-uddeling, sammenlignede han det med en skuespiller der modtager en Oscar.

”Det er den største anerkendelse vi kan opnå inden for vores fag. Det er helt vildt” lød det fra Rainer Gassner, Ti Trin Ned i Fredericia.

Det at være Michelin-restaurant giver mange gæster langvejs fra, og det giver et andet pres på restauranten. Det er dog ikke noget der presser de lokale Mette og Rainer Gassner på Ti Trin Ned.

”Vi laver mad til vores gæster, ikke til Michelin. Vi behandler alle gæster så godt som overhovedet muligt, for vi vil gerne have dem til at komme igen” lød det i weekenden fra Rainer Gassner.

Uddelingen i 2018 bar også frugt for Ti Trin Ned

På forhånd turde Rainer Gassner ikke spå om, hvordan det ville gå. Der var ingen tvivl om, at de gerne tog imod både én og to stjerner, hvis de blev belønnet med dem. Men det var en ydmyg Rainer Gassner fra Ti Trin Ned der så frem til dagen i dag:

”Jeg tror det er som, at være en fodboldspiller. Man gør altid sit bedste, og når man scorer et mål er det fantastisk. Sådan har vi det også; Michelin-stjerner er udbyttet på at vi altid gør vores bedste”.

Og det lykkedes Ti Trin Ned i Fredericia at score mål: Da Michelin-guiden for 2018 blev offentliggjort, var der endnu engang en stjerne til den lokale restaurant.

Flytning giver udfordringer

Ti Trin Ned flytter i 2019 i helt nye rammer i Kanalbyen her i Fredericia. Det vil give en udfordring med Michelin-stjernen, da det ikke er garanteret, at den kan flytte med. Men det håber man fra Ti Trin Ned, at der hurtigt kommer styr på. En hurtig flytning, og et par tråde der trækkes i, skulle sikre et hurtigt genvisit fra en af de berygtede Michelin-inspektører og dermed en kontrol af, at kvaliteten stadig er til en af de prestigefyldte stjerner.

Vi arbejder på at få en kommentar på dagens Michelin-uddeling fra Ti Trin Ned.