FC Fredericia kom til fredagens kamp med en flot stime, da de før opgøret mod FC Helsingør var ubesejret. Det lå også i kortene efter en fornuftig første halvleg af Michael Hansens tropper, at stimen skulle fortsætte det. Sådan blev det ikke, da en hektisk anden halvleg med seks mål gav det sjællandske mandskab sejren og dermed førstepladsen efter en dramatisk affære på Monjasa Park.

FC Fredericia startede kampen bedst, og der var en rungende fornemmelse af, at det var de rødklædte spillere, der skulle hive sejren hjem. Rammerne var i hvert fald sat til, at det skulle blive en festlig aften både på og unden for banen.

Det gik også stærkt i starten af anden halvleg, hvor Patrick Egelund med stor sikkerhed sparkede bolden ind i kassen efter en flot assist af Kristian Kirkegaard. Derefter ramte Michael Hansens mandskab en mur, da FC Helsingør fandt fremragende offensive takter frem. De skulle bruge ti minutter på at vende kampen på hovedet, og det var noget, som ærgrede cheftræner for FC Fredericia, Michael Hansen:

– På cirka ti minutter faldt det hele fra hinanden, og alt bliver spillet over til FC Helsingørs styrker, og de gjorde også en ihærdig indsats for tingene. De er et tophold, og vi nåede ikke at se os omkring, før der pludselig stod 3-1 til dem, siger han.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Han mener, at FC Helsingør var dygtige til at søge marginalerne og troede på, at det ville pote, hvis de søgte tilfædighederne. Det var hans mandskab ikke lige så dygtige til, hvilket var lidt skuffende, da han har oplevet en fredericiansk trup med en masse selvtillid gejst.

– Det var en god fodboldkamp, og jeg synes, at vi manglede den kvalitet, som vi tidligere har vist i den her sæson. Når man spiller topkampe, så skal du have mange, der præsterer på et højt niveau. Faktisk skal nogle spillere overpræstere, og det så jeg ikke i dag, uddyber Michael Hansen.

For FC Fredericia handler det om at rejse sig allerede i næste kamp, hvor de tirsdag aften skal spille en pokalkamp mod AB. Derudover står de om 14 dage med fire kampe, der er gennemført. I den forbindelse får Michael Hansen brug for, at hele truppen byder ind, og samtidig er det vigtigt at komme videre fra fredagens nederlag:

– Ligesom når man vinder fodboldkampe, så jubler man en dag eller to. Derefter kommer der en ny opgave, som man skal fokusere på, og det er netop dét, som vi skal igennem nu. Vi skal kigge på os selv, og jeg skal kigge på gruppen, og så handler det om at komme op hurtigst muligt, fremhæver han.

Han håber, at nederlaget ikke går spillerne for meget, selvom at spillerne ønskede at give hjemmepublikummet en glimrende oplevelse i form af tre point:

– I sidste ende handlede det om at give dem sejren med hjem. De (tilskuerne, red. ) fik en god fodboldkamp og seks mål i anden halvleg, men vi må erkende, at vi ikke var gode nok her til aften til at vinde opgøret, slutter cheftræneren.

https://www.facebook.com/ByraadSoerenLarsen

Se her vores karakterer fra opgøret:

UB = Uden for bedømmelse (ikke nok på banen)

00 = Dumpet

02 = Bestået

4 = Jævn god præstation

7 = God præstation

10 = Flot præstation

12 = Fremragende præstation

Alexander Nybo (4)

Som målmand er det aldrig tilfredsstillende at lukke fire mål ind, selvom han i tre af målene var chanceløs. Han klarede de basale målmandsopgaver udmærket, men han manglede autoriteten fra sidste weekend, hvor han stod en fejlfri kamp. Man kunne ønske sig, at fodspillet og indgrebene ved indlæg bliver parametre, som han vil forbedre til kommende opgør.

Alexander Jensen (10 – Man of the Match)

Det er helt imponerende, hvordan han kamp efter kamp bliver ved med at præstere på et højt og stabilt niveau. Han er blevet mere sikker i sine forsvarsaktioner, og han er en konstant kilde til uro, når FC Fredericia angriber. Backen viste som karakter, da holdet kom bagud 3-1 og blev ved med at bidrage med god energi, massere af spurt og et flot mål i slutminutterne. Han er en rigtig Michael Hansen-spiller: energisk, hurtig i tanke og handling og altid garant for en helhjertet indsats.

Jeppe Gertsen (4)

Det er kun overstående forsvarsspiller, der kan være præstationen bekendt, selvom det var forventeligt til opgøret, at Jeppe Gertsen vil træde mere i karakter, da han havde anførerbindet rundt om armen. Men han viste svaghedstegn igennem mange tunge aktioner, hvor FC Helsingørs offensiv gjorde det godt.

Oliver Olsen (4)

Godkendt præstation men til tider ligner det, at den langtidsskade, der holdt ham ude i næsten to år stadig sidder i baghovedet. Der var nærkampe, hvor han ikke gik helhjertet ind i bolden, og det gav anledning til, at han skulle sprinte meget efter bolden. Dog så han komfortabel ud med bolden, da FC Fredericia byggede et opspil op. Potentialet er der, og det skal nok forløses i den her sæson.

Erik Nissen (4)

Forsvarsspilleren havde vanskeligheder med positioneringen, hvilket også var en udfordring for ham i kampen mod AC Horsens i sidste weekend. Han viste dog stort overblik, når FC Fredericia var på bolden, og han var ikke bleg for at gå fremad i banen. Det resulterede også i et langskud, som havde været kandidat til årets mål, hvis han havde banket den ind.

Nicolaj Ritter (4)

Han havde ikke den samme energi, som han viste i kampen mod Horsens, hvor han måske spillede sin bedste kamp i flere sæsoner. Der manglede overlap og gode indlæg, som er Nicolaj Ritters varemærker.

Valance Nambishi (7)

Kæmpede flot på midtbanen til trods for, at det ikke gav pote hver gang. Han er en rigtig kriger, der giver sig 110%, og samtidig så han bedre ud med bolden, hvilket var et problem for en uge siden. Han ser bedre og bedre ud for hver kamp, der spilles.

Kristian Kirkegaard (7)

Som man altid ved med den kreative offensive spiller, så giver han sig 110% med og uden bold. Han faldt lidt ud af kampen, men han var utrolig dygtig til at udfordre og skabe rum for sine medspillere. Derudover viste han sin ufattelig hurtighed og teknik ved FC Fredericias første scoring, hvilket gav ham en assist på kontoen.

Christian Tue Jensen (4)

Man skulle tro, at en fodboldkamp, der er dikteret af en masse boldbesiddelse, vil være til midtbanespillerens fordel. Det var ikke tilfældet fredag aften, hvor han så overmatchet ud og formåede ikke at vise sit høje tekniske niveau. Han blev også taget ud efter 60 minutter, hvilket er sigende for Michael Hansens vurdering af hans præstation.

Patrick Egelund (7)

Han ligner en spiller, der så småt er ved at falde til fæstningsbyen. Han er uhyggelig hurtig og kynisk med sine afslutninger, hvilket kom til udtryk fredag aften, da han efter en omstilingsmulighed på bedste vis fremlagde, hvorfor han bliver utrolig spændende at følge med i.

Samson Iyede (02)

En skidt kamp for angriberen som ellers har været FC Fredericias bedste spiller i den her sæson. Han fandt ikke det rette spændingsniveau, hvilket var udslagsgivende for hans præstation. Michael Hansen var i løbet af kampen efter ham med hensyn til angriberens positionering, og han havde heller ikke det store aftryk i den offensive del. Det var en off-dag for ham.

Christian Ege Nielsen (UB)

Mikkel Basse (4)

Fik 30 minutter på banen og havde fine aktioner med bolden, men han blev aldrig helt iøjenfaldende.

Anders Holvad (UB)

Tobias Anker (UB)

Mathias Kristensen (UB)