Ti elever på Fredericia Gymnasium skal nu forklare, hvorfor de har åbnet ulovlige sider på nettet til terminsprøver. Det skriver Danmarks Radio. Forkvinde for Danske Gymnasiers Sammenslutning i Region Sydmidt, Theresa Jürtz mener dog, at sagen er ude af proportioner. Læs her, hvorfor. 

– Nogle lærere synes, at elever har haft mistænkeligt gode resultater. Så er vi gået tilbage og har kigget på, hvad de har lavet i de forskellige prøver, fortæller Morten Veng Kristensen, der er pædagogisk leder og prøveansvarlig på Fredericia Gymnasium til Danmarks Radio.

Theresa Jürtz, som er forkvinde for Danske Gymnasiers Sammenslutning i Region Sydmidt, er dog ikke tilfreds med denne sagsudvikling:

Jeg synes, at hele sagen handler om nogle elever, der er blevet taget for snyd til eksamen, fordi det simpelthen er uklarhed om reglerne. Som jeg forstår det, handler det altså om elementær miskommunikation. Eleverne er gået ind på “google oversæt” til en terminsprøve. Det er et udtryk for en misforståelse, og det er problematisk, at man ser det som snyd,” siger Theresa Jürtz

Hvordan skal man ellers se det?

“Man skal i stedet se  det som noget, at vi skal se på som samfund. Det handler i bund og grund om det karakterræs, der er. Vi burde støtte eleverne, og i stedet for at bruge millioner af kroner på at forhindre snyd, se på, hvordan vi letter adgangen, mulighederne og reglerne for eleverne. Hertil en stor del samtale om karakterræs, presset og lignende. Ingen starter ikke på gymnasiet eller HF for at snyde. Jeg har også selv mødt den forvirring, der er omkring reglerne, så jeg kan altså godt forstå den situation, som eleverne i Fredericia er i,” siger Theresa Jürtz til Fredericia AVISEN og fortsætter: 

“Det er et kæmpe brud på tilliden til eleverne. jeg føler, at vi som elever bliver umyndiggjort. Vi skal have en normal samtale om snyd, i stedet for al den kontrol. Ifølge de statistiker, jeg har set, har det ikke været mange tilfælde med snyd. Man har ikke tusindevis af anklager. I 2017 var der mistanke om 40 tilfælde. Det er altså ikke mange. Ingen snyder fordi, de har lyst. Det er presset i samfundet, og jeg er ked af, at man er nået dertil.”