I morgen er det 10 år siden Blikfang Optik slog dørene op på Erritsø Butikstorv i lokaler, der tidligere havde huset en skobutik – og før det en blomsterbutik.

Butikken blev åbnet af optometrist og indehaver Per Skov: ”Det var med en vis spænding, at vi slog dørene op for ti år siden: Blækket på lejekontrakten var knapt tørt, da finanskrisen holdt sit indtog med den konsekvens, at mange husholdninger holdt igen med at bruge penge. Det første år var rigtig hårdt og gav da også et dundrende underskud, og det trods en bemanding, hvor der kun var en optiker og en deltids assistent i butikken”.

Heldigvis er det gået fremad siden. Blikfang Optik har fået et godt fodfæste, hvor flere og flere har fundet ud af det bekvemme i at handle i butikken – som indehaveren udtrykker det: ”Da vi er nærmeste optiker for hele området syd for Fredericia, har vi naturligt nok mange fra Erritsø, Sanddal og Snoghøj. Også selve Frederica by, Taulov, Skærbæk og Middelfart oplever vi stigende besøg fra. En af årsagerne er formentlig det praktiske i, at man som kunde hos os kan parkere lige foran butikken og at der ikke er begrænsning i parkeringstiden. Vi gør i øvrigt også rigtig meget ud af at tage os tid til den enkelte kunde, så vi leverer de brille- og kontaktlinseløsninger, der må være behov for”.

I alle de ti år, har butikken været ”Zeiss+” partner: Dvs. er certificeret til at forhandle de bedste produkter fra et af verdens førende leverandører inden for optik. Faktisk var butikken en af de første tre butikker i Danmark, der introducerede brugen af Zeiss-måleudstyr i synsprøven, som tidligere var forbeholdt udmåling i forbindelse med øjenlaseroperationer – et udstyr, der giver en hidtil uset præcision og skarphed, når der laves briller.

Sideløbende har Blikfang Optik udbygget sine aktiviteter yderligere også indenfor andre områder. I dag består virksomheden af to butikker og fem brillebusser. Sidstnævnte servicerer primært virksomheder – både lokalt og landsdækkende – med synsprøver ved arbejdspladserne og levering af skærm- og sikkerhedsbriller. 

Så fra en spinkel start for 10 år siden med kun få medarbejdere, beskæftiger virksomheden i dag 18 medarbejdere hvoraf ca. halvdelen er knyttet til butikken i Erritsø.

I anledning af den runde fødselsdag serverer Blikfang Optik lagkage og ”bobler” tirsdag den 26. februar og onsdag den 27. februar” til kunder og venner af huset.

www.eventc.dk
Skal du med til nogle fede koncerter? Klik her og se mere.