Fredericia AVISEN besøger Privathospitalet Kollund, som ligger på Bødkervej 3 ved afkørsel 59. Fredericiaafdelingen har flere specialister tilknyttet i dag skal vi møde Thomas Pensbo, der er speciallæge i neurokirurgi

Thomas Pensbo er 44 år gammel og han har tidligere arbejdet som overlæge på Middelfart Sygehus. Han er uddannet speciallæge på Rigshospitalet og Glostrup Hospital.

“Som udgangspunkt har jeg behandlet stort set alle sygdomme i hvirvelrygsøjlen, frakturer, infektioner og tumorer. Men her på privathospitalet vil jeg typisk behandle degenerative rygsygdomme, det vil sige kollapser, stenoser, forsnævringer, folk der har smerter på grund af, at der er noget i klemme ved rygsøjlen”, siger Thomas om sit arbejde.

“Jeg har været på mange forskellige offentlige sygehuse og ingen er ens. Jeg tror også, at der er meget forskel på private sygehuse. En af forskellene er i hvert tilfælde, at afviklingen af lidelsen kan gøres en lille smule mere lempeligt på et privathospital fremfor det offentlige. hvor man jo også har behov for at tage imod det akutte, samt har en større undervisningsforpligtelse. Der er måske nogle lidt skarpere faggrænser, hvor man nemmere kan fordele arbejdsopgaverne på et privatsygehus”, siger Thomas

“Klinikken her i Fredericia ligger fremragende, man kan komme her til inden for en time fra Nyborg, fra grænsen og fra Herning. Det er en vildt central beliggenhed. Der er desværre rigtig mange mennesker, der venter meget lang tid på at få behandling i det offentlige. Men her kan vi hjælpe folk, der står med nogle problemer, som de finder der ikke er tid til at tage sig af i det offentlige system. Privathospital Kollund rummer jo meget mere end, hvad jeg kan byde ind med, der er mange andre specialister ansat”, siger Thomas.

“Jeg synes altid, det er spændende at hjælpe folk, man kan sige, at lige præcis med de degenerative rygsygdomme er det nogle, som begrænser mange mennesker, men som i og for sig ikke er farlige. Det er ikke sådan. at folk dør af det, eller får lammelser. men de bliver begrænset af det, og at fjerne de begrænsninger, giver folk nogle større muligheder for at fungere, det er der stor tilfredsstillelse i”, siger Thomas

Thomas bor på en gård mellem København og Roskilde. I sin fritid er han helt tosset med heste, han driver Stutteri Pax som leverer avlsheste af høj kvalitet. Stutteri PAX består af konen Dorrit Axel, sønnen Valdemar, Thomas selv og deres tre staldkatte.

“Vi opdrætter varmblodsheste, dressurheste og er fuldstændig pjattet med dressursporten. Interessen kommer helt fra barnsben hvor jeg så John Wayne i tv og tænkte, at det så ret sejt ud at sidde på ryggen af en hest. Jeg kom på en rideskole og efter man kom lidt op i årene, opstod tankerne om, at man også kunne avle heste ikke kun ride på dem”, siger Thomas.

Thomas skal tilbage til sin gerning og jeg kører mod fæstningsbyen. Hvis du vil se mere til Privathospital Kollund så se her.

https://www.facebook.com/Jysk-Service-ApS-445120938834572/
https://www.facebook.com/Jysk-Service-ApS-445120938834572/