Forside Fredericia The Powls: et røvballeorkester med oldnordiske jokes der rammer plet #kongernesjelling

The Powls: et røvballeorkester med oldnordiske jokes der rammer plet #kongernesjelling

DEL

Fredericia AVISEN er på Jelling Festival, kulturredaktøren ser koncerter, taler med kunstnere, oplever folket og taler med nogle af dem, der får festivalen til at fungere. The Powls er et fire mands orkester, der underholder mere end de spiller.

The Powls – Alfreds Scene – torsdag – klokken 19.40

Lad mig starte med at sige, at jeg har set The Powls før og jeg elsker dem, de har helt sikkert fået nye fans i Jelling, og nogen har tænkt “what the fuck”.

Man går ikke til en The Powls koncert for at blive musikalsk begavet, men man ender med at lade sig overgive til deres vanvid. De lægger ud med et Kim Larsen nummer og selvom det lyder som et hvert godt byorkester, på en festival med musikere, der har gang i deres originale materialee, så har de folk med fra start.

The Powls. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Efter første nummer begynder det, som jeg elsker ved The Powls. De er fremragende komikere, det er her deres originalitet springer frem. Jeg kigger på uret og pludselig er der gået 20 minutter mellem åbningsnummeret til de spiller igen.

De er fire mand og det er mest Chefen for det hele, som er i fokus, de fleste jokes går ud over ham, eller udspringer fra ham. Det er meget befriende i en tid hvor alt er en krænkelse at høre upassende jokes i et tempo og sprog hvor alle kan være med. Jeg kigger lidt rundt på mine medmennesker i et propfyldt telt, alle griner og jo mere upassende generaliserende deres jokes er des mere grines der. The Powls elsker alkohol og det meste drejes ind på det. Det er sjovt og fungerer.

The Powls. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Lad mig prøve at gengive nogle af deres jokes:

“Der er kommet en sygdom der hedder Powltraumatiskstress, hvis man drikker 12 pilsnere om dagen, resten af livet så mærker man ikke mere til det”.

Guitaristen Phillip i The Powls er single bliver der proklameret og chefen fortæller han kun har haft to kærester hele livet:

“Den ene kæreste han havde blev sur over alting, den anden blev sur over ingenting, så han ved ikke lige om det er noget for ham”.

De underspiller deres musiske talent og for en der decideret hader kopibands er det befriende med The Powls tilgang til underholdning. De formår at være originale, mens de spiller andres materiale. De jubler når det er lykkedes at spille et nummer til ende, og siger på et tidspunkt da de spiller “Danse i Måneskin”, hvis i allerede kan det, går vi bare videre til det næste nummer.

The Powls. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

The Powls har ingen filter når det kommer til jokes, en længere fortælling om chefens skægvækst, ender med en historie om hvordan han rev rammen med ud på sin mor da han blev født. Hans mor fik først morgenkvalme efter han blev født. Joken rammer nye højder da de så snakker om Hitlers mor som havde en Brazilian cut, og han også rykkede rammen af sin mor.

The Powls spiller på røvballe genet og det gør de i en troværdig grad som kan få enhver til at elske dem. Det er en blanding af standup og nogle af de største danske sange Powliseret i en grad så det er på grænsen.

The Powls. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Jeg kan kun anbefale at se The Powls, hvis du har muligheden. Det ypperste er at se dem på Nibe Festival hvor tarteletter stadig har en stor rolle i deres show. Der er der 3.000 tarteletter som kastes på scenen og bliver brugt som glas til indtagelse af våde varer.

Konceptet omkring The Powls har 30 år på bagen og det er kompliceret at gengive, derfor gå på opdagelse i deres univers på deres hjemmeside.

http://bit.ly/sofielindelecture
DEL