Fredericia AVISEN opsøger The & Idé på hjørnet mellem Jyllandsgade og Vendersgade, hvor indehaveren Marianne Eghoff kommer ind på, hvor stolte de er af deres kvalitetsthe fra Lyngs, samt fortæller om deres poncho’er som bliver købt nu op til julen. 

Det er onsdag klokken 11:00. Fredericia AVISEN parkerer bilen ved Norgesgade 12A, og bevæger sig ned ad Jyllandsgade til butikken, The & idé.

På vinduerne står der The & Idé – kaffe, the, tøj & brugskunst. Jeg står på hjørnet og ser ned i butikken, som drager mig, hvorfor jeg vælger at gå der ind. Du er ikke i tvivl om, hvilken butik,  du er kommet ind i. Duften af the og kaffe banker ind i mit duftunivers fra først skridt, jeg træder ind i butikken.

Jeg kommer straks i snak med en sød medarbejder i butikken, hun beder mig om at vente lidt, da hun vil hente indehaveren af butikken. Imellemtiden benytter jeg mig af muligheden for at kigge på alle de lækre thesorter og muligheder, som ligger bag disken. 

Lyngs The. Foto: Sabina Mehic, Fredericia AVISEN

Jeg er selv vild med the og jeg kigger nysgerrigt på de mange udgaver. Duften er himmelsk. I det jeg står og tager billedet af noget the, kommer en meget smilende indehaver imod mig.

Vi falder med det samme i snak om hendes butik, og hvad der er populært hos dem i butikken, nu hvor butikken hedder The & idé – kaffe, the, tøj og brugskunst. 

”Jeg har haft butikken i 15 år, butikken er meget præget af vores kvindelige kunder – de kommer her mest, selvom det vi sælger rammer alle”, fortæller Marianne Eghoff og smiler. 

Hygge og sjov i butikken 

Inde i butikken mærker du ikke kun duften af den lækre the, men også hyggen og den positive energi, kan man mærke i butikken. 

”Vi hygger os altid i butikken, og vi har det altid sjovt med hinanden. Vi skal have det godt med hinanden, ligesom vi skal have det godt med vores søde kunder, som kommer ind i butikken”, fortæller Marianne Eghoff. 

Imellemtiden får jeg set en meget fin jakke, jakken fanger mit blik, og jeg fortæller, at jeg synes den er rigtig flot, hvor vi efterfølgende udbryder i grin, da Marianne fortæller: 

”Skynd dig hen og få taget et billede af den, så må du ønsker dig den i julegave, bløder pakker er nu altid så dejlige”, fortæller Marianne og griner.

Jakken. Foto: Sabina Mehic, Fredericia AVISEN. 

I mens jeg er igang med at tage billede af jakken, fortæller Marianne at deres poncho’er er meget populære blandt butikkens kunder. Marianne og hendes søde medarbejder finder tre poncho’er frem, som er nyheder i butikken. 

”Til ponchoerne sælger vi også mange tørklæder. Det kan vores kunder godt lide. Det er lidt anderledes og smart”, fortæller Marianne Eghoff. 

Poncho. Foto: Sabina Mehic, Fredericia AVISEN. 

Søndagsåbent

”Vi har ikke det samme, som mange andre butikker, vi er unikke på det punkt, også vi er vist den eneste butik, som sælger de mange slags the her i byen, man får altid en god oplevelse ved hos”, fortæller Marianne. 

Inden jeg forlader butikken, får jeg øje på små søde nisser, som jeg skynder mig at tage et billede af – det er jo december og julen nærmere sig snart, og nisser gør bare en glad. 

Nisser. Foto: Sabina Mehic, Fredericia AVISEN

Marianne afslutter også med at sige: ”Vi er begyndt at have søndagsåben, vi vil også gerne bruge vores søndage med vores dejlige kunder. Så kom ind til os!”, afslutter Marianne med at sige, og jeg takker, fordi jeg måtte besøge dem, og bevæger mig ud mod Fredericias gågade. 

https://goo.gl/MSbg7k