“I Liverpool var luften gul”, sådan sang Shubidua i 1977. For The Beatophonics har The Beatles referencerne ikke været komiske eller useriøse. The Beatophonics har på alle måder været tro mod konceptet de fire Liverpooldrenge skabte, men nu er der nye boller på suppen.

The Beatophonics har rødder i Middelfart og Fredericia AVISEN fanger den lokale trommeslager Flemming Koch på den varme linje over bæltet. Sammen med Søren Koch fra Kølbyhuse og Rasmus Scrøder fra Køge er de klar med deres to album.

Jeg har ved flere lejligheder oplevet The Beatophonics og sjældet har jeg set et orkester så tight og korrekt med de allerstærkeste The Beatles antydninger. Men Flemming Koch fortæller mig tidligt i samtalen, at der er løsnet for grebet og slipseknuden ikke sidder så stramt konceptmæssigt.

Første udspil på pladen er “I Can Do With Anyone Else”, det er en fantastisk let og iørefaldende melodi og her hører man et par af de første forandringer i konceptet. Der sniger sig blandt andet noget retrosynth ind uden at de smadrer deres image. Hvis det er en forsmag på resten af albummet “Let’s do This”, som selvfølgelig kommer på vinyl så glæder jeg mig.

The Beatophonics kaldes uofficielt Danmarks bedste beatorkester og det er der en grundt til. Deres musikalske evner krydret med deres historiske interesse og viden peger i en fed retning med løsningen af deres The Beatles knude. Ikke at der er noget i vejen med den, men jeg kan høre noget nyt i deres lyd, der peger en ny retning for en tidsalder der er forbi.

Det var heller ikke let at lave en plade nummer to, “Det har da været svært at lave en toer, vi skulle ligesom se os selv i øjnene og revurdere vores koncept. Vi har et godt kammeratskab og vi synes vi har et dejligt band, derfor blev vi enige om at gvie den en notch mere og sige vi er et band, der vil udvikle os fremad, men vi er jo retroorienterede og er oldschool i den måde, vi griber sange og indspilninger an”, siger Flemming.

The Beatophonics som de lød på deres første plade

“Der har sneget sig nogle keyboards ind i produktionerne og nogle retrolyde, selv mit trommesæt er udskiftet fra et 1963 til et fra 1969”, griner Flemming og fortæller videre, “vi ville prøve at slippe The Beatles-referencerne med at udgive på historiske datoer osv. Inspirationen og kærligheden er der, men man kan sige, at vi havde meget fokus på en tidsalder, nu har vi mere fokus på bandet og os selv”.

Mens vi venter på “Let’s do This” kan vi nyde førsteudspillet som har en meget nutidig tekst som handler om at mange lever i en “perfekt” verden og markedsfører sig selv.

The Beatophonics vil have os til at stoppe op, flere og flere bliver ensomme. “Vi siger, at man har muligheden for at rette blikket op fra sin smartphone og se, det er både en tekst med en bekymrende mine med også med en kærlig tone. Vi ønsker at man skal komme hinanden mere ved”, afslutter Flemming.

Pladen er sendt til tryk og vinylen regnes at ramme gaden den 31. januar.

http://fredericiateater.poweredbyintegra.dk/oversigt.aspx?filmid=155&forestillingid=&internetserial=&webkode=&err=&
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer