Flere har prøvet det. Pludselig kommer der en E-Boks meddelelse med, at man har fået en fartbøde, men thansen har løsningen på det. Butikschefen på Vejlevej, Hans, spår den ligger under mange juletræer i år.

Det er fredag middag. Hos thansen er der travlhed i butikkerne, hvor kunder strømmer ind og trækker et nummer, og venter på, at det bliver deres tur.

Selv trækker jeg også et nummer. Da det bliver min tur spørger jeg medarbejderen bag kassen, om Hans er ude bagved. Det er han, men han har travlt, rigtig travlt. Medarbejderen indvilliger dog i at gå ud at høre chefen om, hvad årets julegavehit er fra thansen.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Hans er slet ikke i tvivl. Uden tøven kommer det: “Det er helt sikkert en trafikalarm. Den er der rigtig mange, som vil have og den er alle virkelig glade for. Selvfølgelig skal man køre pænt både med og uden sådan en, men alle kan komme til at dumme sig. Det kan ske selv for den bedste,” siger Hans.

Der findes et gratis alternativ til netop en trafikalarm. Blandt andet app’en “Fartkontrol.nu”, men Hans har tidligere gjort opmærksom på, at netop sådan en app også kan være farlig, da man så har hånden på mobiltelefonen, hvilket man ikke må efter den gældende lovgivning. Der er app’en mere sikker at have med at gøre.

Hos thansen findes der flere varianter en trafikalarm. Man kan blandt andet i skrivende stund få en på tilbud til 149 kroner, som hedder OOONO.

OOONO fungerer på den måde, at man henter en app’, der hedder “OOONO Connect”, der via et tryk forbinder app’en med OOONO. Herefter monteres OOONO i forruden p bilen, og du er klar til at gøre. Når du begynder at køre opretter OOONO forbindelse til din telefon automatisk , og den bekræfter forbindelsen med et lille bib. 30 sekunder før du når en fartkontrol i trafikken, vil OOONO alarmere dig med en lyd og tydelige blå blink, så du kan nå at reagere. Du bekræfter, hvis der er en fartkontrol ved at trykke på OOONO.

En OOONO fungerer både til iPhone og Android-telefoner, men virker ikke med Windows-telefoner.

Er man ikke til en smart gadget, så frygt ej. Der er andet i thansen, der også kan være et hit. Imens jeg er i butikken er der blandt andet en kunde, der er inde at spørge efter vinterdæk, og det kunne også være et hit, hvis man vil have en af ens nærmeste skal være godt kørende.

Der sælges sprinklervæske i lange baner for tiden. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

En mere dagligdags ting, men som der også sælges meget af for tiden, er den klassiske sprinklervæske, som thansen også har. Flere kunder kommer ind og siger: “En sprinklervæske”, og forlader butikken igen.

Selv forlader jeg butikken igen efter at have gået lidt rundt, og jeg er ikke i tvivl. Hans har helt ret, en OOONO er virkelig et hit, der kan spare en penge og som man bliver rigtig glad for.

skal køre indtil 6.december
Annonce