Forside Erhverv Temperaturen på iværksætteriet i Fredericia

Temperaturen på iværksætteriet i Fredericia

DEL

Som erhvervskonsulent i Business Fredericia med hovedansvar for iværksætteri vil jeg fremadrettet komme med månedlige opdateringer på iværksætteriet i Fredericia – opdateringerne vil af og til være krydret med historier fra iværksætternes egen mund.

I efteråret 2016 afholdt Business Fredericia to konferencer for derigennem at få indspark til videre udviklingen af iværksætterkulturen i Fredericia – ”vi forstiller os at skabe et unikt iværksættermiljø i Fredericia” udtalte Business Fredericia. I den forbindelse udtales videre ”vi vil gerne tænke iværksætteri fra vugge til grav” underforstået vi vil gerne at man allerede i folkeskolen tænker iværksætter. Udkommet af konferencerne var mange – her i blandt; lettere adgang til rådgivere, mentorer og netværk, mange unge efterspurgte egnede lokaler hvor iværksættere kan mødes og arbejde med deres ideer og tanker og derved lade sig inspirere og komme godt ud over rampen.

På nuværende tidspunkt er en del af vore mentorer aktiveret og følger nogle unge iværksættere tæt med bl. a sparring og hjælp gennem mentorernes store erfaring. Tanken er at vore mentorer i samarbejde med Business Fredericia vil afholde seancer hvor iværksætterne kan præsentere deres ideer for et mentorpanel og derved opnå feedback til at komme videre.

Business Fredericia har gennem projektet ”Åben skole” kontakt til Erritsø Fællesskole, hvor vi hen over efteråret lancerer et iværksætterforløb for eleverne, således at de på et relativt tidligt stadie stifter bekendtskab med iværksætteritanken, innovationsprocesser og det at udvikle sin egen forretning. Forløbet sparkes i gang den 21. september og kulminerer den 26. oktober med en ”pitchdag”, hvor de bedste ideer kåres og vinderen findes. I forløbet vil eleverne få hjælp og sparring hos Business Fredericia, hvor også Business Fredericias eksterne rådgivere kan komme i spil.

Business Fredericias eksterne rådgivere, som består af advokater, revisorer, bogholdere, salgstrænere, webudviklere m.v. bliver løbende aktiveret og gør alle en stor indsats for at hjælpe og guide iværksættere om mere fagspecifikke udfordringer. Disse rådgivere deltager videre som inspiratorer og underviser på vores iværksætterkurser som vi afholder to gange om året.

Vi er langt fra i mål med vore ideer og tanker omkring udvikling af en unik iværksætterkultur i Fredericia, men vi tager hver dag et nyt lille skridt. Skulle man have gode ideer og tanker er man meget velkomne til at tage fat i mig – jeg gir’ altid gerne en kop kaffe og afsætter gerne tid til en god snak, så vi kan spille hinanden endnu bedre til gavn for iværksætterne i Fredericia.