Når invitationen til en temafest ankommer er et af danskernes foretrukne steder at søge Temashop.dk. Siden begyndelsen har de haft adresse i Fredericia, først i Snoghøj og senest i Pjedsted. Nu er adressen dog skiftet igen, men selvom der blev kigget udenfor kommunegrænserne, så faldt valget alligevel på Fredericia. 

Jeg starter bilen og kører mod Erritsø. Temashop har tidligere været placeret herude, men de seneste gang jeg har været forbi har det været på adressen i Pjedsted. Men nu er lokalerne blevet for små, derfor skulle der noget større til. Men at flytningen skulle ske allerede i marts, det var ikke planen.

“Vi valgte at skubbe flytningen frem, fordi der ligepludselig ikke var så meget at lave. Vi ville egentlig gerne have ventet til vi var helt færdige herude, men nu fik vi med Corona en unik mulighed for at gøre det med mindst muligt tab til følge, for der var allerede dødt i omsætningen. Så vi gik i gang med at flytte allerede i midten af marts, selvom vi nok helst havde set, at det var blevet en måneds tid senere”, fortæller CEO hos Temashop, Daniel Diness Andersen til Fredericia AVISEN.

“Vi kørte på med alt vi havde tilbage og så fik vi flyttet herud. Det er altid en større omgang end man forventer”, lyder det med et grin fra Daniel inden han fortsætter: “Vi har flyttet mere end 1.000 paller varer herud. Der har vi så allieret os med en lokal vognmand, Dueholm, der udviste en utrolig fleksibilitet. Kunne vi fylde og tømme to biler, så var der to biler, kunne vi ikke helt følge med, ja så var der kun en bil. Det samarbejde er vi meget glade for”.

“Vi er ikke blevet skræmt væk”

“Der har været lidt snakken i krogene om hvorfor vi flyttede. Vi er ikke blevet skræmt væk. Vi har følt os godt nok behandlet, selvom der har været en del snak om en vej vi kæmpede med”, slår Daniel Diness Andersen, CEO hos Temashop, fast. “Det som det hele faldt på var, at det ville blive for dyrt at bygge ud, fordi man er i et yderområde set med realkredittens øjne. Selvom vi nok godt kunne finansiere det med bank og så videre, så er det ikke sikkert på samme måde”, fortsætter han.

“Vi kiggede også ind i krystalkuglen, hvad så når vi forhåbentlig er vokset om 3-4 år? Nu sætter vi en streg i sandet og rykker videre. Det kan jeg godt forstå de er kede af derude og vi er også kede af at flytte, men nogle gange vokser man sig stor og skal flytte hjemmefra. Vi er glade for at kunne blive her i Fredericia Kommune”, forklarer Daniel.

Annonce

“De prøvede også at strække sig så langt de kunne og kom med fornuftige løsninger. Men vi skulle også sige hvad vi kan se os selv og hvor vi kunne se fremtiden. Noget af det vi kan se som virksomhed er, at vi går mere og mere at lave bestemte dage i uge i forhold til ud på ugen. Vi har meget i starten af ugen og meget kommer i weekenden. Der skal vi blive mere fleksible, tiltrække studerende og sådan. Folk bliver mere og mere forvendte med, at man kan købe senere og senere og få dagen efter”, siger Daniel Diness Andersen og fortsætter:

“Her er vi klods op af erhvervsskoler, handelsskolen og sådan. Og så stopper bussen lige ude foran. Det er lidt lettere at besætte nogle af de freelancestillinger vi har. Vi Inger også godt her i forhold til folk der gerne vil afhente. Vi havde kigget på bygningen før, men vi synes den var lidt for rå og lidt for meget fabrik. Vi kalder det selv Missilfabrikken. Men så fik vi det til en fin pris, så valgte vi at sige, at det vi fik prisen ned med var det vi havde ekstra at gøre med ved bygningen. Kontorerne er sat i stand, gulvene i hallen og nyt lys. Nu er det mere logistik end en maskinværksted”.

Coronavirus har sat en stopper for nogle af de store drømme og vækstudsigter, men Temashop skal være i overhalingsbanen, fortæller Daniel.

“Det her er en beslutning vi træffer i december og januar, hvor Corona kun var noget der fandtes ude i Østen. Vores forventning var på det tidspunkt, at vi bare ville fortsætte væksten som hidtil. Vi forventede at vækste 30-35% i år. Vi kunne se, at når vi kom til halloween ville vi nå vores grænse. Vi ville simpelthen ikke have plads nok”, siger han og fortsætter:

“Vi stod i det dilemma, at der skulle ske noget. Enten skulle vi bygge ud, ellers skulle vi flytte. Alternativt skulle vi træde på bremsen. Men det synes jeg er dumt. Vi skal være i overhalingssporet”.

“Der er mange ting der lige skal håndteres. Det er 25.000 varenumre der skal håndteres. Det er et lidt større puslespil der skal gå op. Men man lærer hver gang. Det er anden gang vi laver en større flytning. Og skal vi flytte igen, så ved vi allerede ting vi skal gøre anderledes”, lyder det med et grin fra Daniel.

Det er meget hyggeligt at komme tilbage hertil synes jeg. Vi kører lidt i ring og er kommet tilbage nu. 

Daniel Diness Andersen, CEO i Temashop

I bliver boende i Fredericia. Er det et bevidst valg?

“Vi kiggede rundt, det er klart. Personligt synes vi der mangler noget mere uddannelse i Fredericia, så vi kunne trække på en større andel af freelancere. VI havde set på både Vejle og Kolding, men et eller andet sted så synes vi jo også, at nu er vi startet her, hvorfor så ikke blive hvis det var muligt. Det var det heldigvis”, svarer Daniel og fortsætter:

“Det er ikke mange ejendomme der er i de størrelser her. Der er også nogen der har tilbud at bygge som vi ville, hvis vi ville leje det af dem. Men vi vil gerne sætte vores eget præg, og jeg har det nok bedst med at eje det vi er i. Så er det en form for opsparing. Så kan man gøre som det passer en”.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Ole Friis Grue
Ole Friis Grue
15:13 - 17. juli 2020 15:13

Ja det lyder jo meget godt – men Daniel glemmer helt at fortæller om fyring af gode og trofaste medarbejdere
som denne “lidt for store satsning” har afstedkommet.

Daniel Andersen
11:57 - 3. august 2020 11:57

Hej Ole,

Tak for din kommentar.

Det er ikke korrekt, at flytningen er skyld i fyring af medarbejdere. Vi har ligesom mange andre virksomheder oplevet en nedgang i salget pga corona. 3 måneder uden fester gør ondt og det har kostet os et 2 cifret millionbeløb i tabt omsætning. Derfor vælger vi at tilpasse virksomheden, så det har ikke noget med en flytning eller store satsningerne.

Hvis jeg havde fat en krystalkugle, der kunne kigge ind i fremtiden – og havde jeg kunne se at der ville komme en sådan krise, havde vi naturligvis valgt at udskyde en sådan investeringen, men jeg træffer beslutningen på et tidspunkt, hvor der ikke var nogen virus – og hvor vi havde vækst over hele linien.

Overstående histore er et udpluk af interviewet, hvor den resterende del kan findes her :
https://fredericiaavisen.dk/temashop-direktoer-det-har-vaeret-et-haardt-slag/

Med venlig hilsen
Daniel Diness Andersen
Temashop ApS