Fredericia Håndboldklub har sikret sig slutspilsdeltagelse, og det er en stor ting for klubbens anfører, Emil Tellerup.

Slutspillet er endegyldigt sikkert for FHK, og det er noget Emil Tellerup glæder sig over. Ikke mindst, når man kigger tilbage på de seneste sæsoner i ligaen, hvor FHK noterede sig for flere nederlag end sejre. I denne sæson er billedet vendt.

– Vi har overordnet set spillet en fin sæson og vundet mange kampe, flere end i de sidste par år, så det har været rigtig godt, siger Tellerup.

Målmanden er klar i spyttet, når snakken går på FHK’s muligheder for at lave ravage i den i slutspillet.

– Vi føler sagtens, at vi kan gøre det , og vi har vist, at vi kan slå alle hold, forklarer Emil Tellerup.

Emil Tellerup kom til FHK i sommeren 2018, og var i sin første sæson i klubben med til at rykke holdet op i ligaen. Nu har han været med til at sikre holdet en plads i slutspille efter, at FHK har taget turen fra Jyllandsserien til håndboldligaen.

– Det er en stor ting. Klubben har været nede at vende langt nede, og med en plads i slutspillet er vi nu for alvor tilbage.  Vi håber, at vi kan lave noget larm i slutspillet, når vi kommer dertil, siger Emil Tellerup.

For at FHK kan lave noget kontinuerlig larm kræver det, at holdet får gang i at få point på udebane igen. Ud af de seneste otte udekampe, er det kun lykkedes FHK at hente en sejr, og det skete mod KIF Kolding den 27. december. Med til historien hører dog, at FHK har tabt en af kampene med tre mål, to af kampene med to mål og to af kampene med et mål. Med andre ord, så er FHK ikke blevet spillet ud af brættet.

Det får vi forhåbentligt lavet om på snart. Vi har Mors-Thy på udebane i den sidste grundspilskamp, og der kan vi starte med at vinde, konstaterer Emil Tellerup.

Kigger man på det tabelmæssigt er FHK rækkens tredje bedste hjemmehold, mens det kniber mere i udebanesammenhæng, hvor man kan se, at holdet er det sjette bedste hold.

– Der er ingen tvivl om, at vi skal kigge på, at der ikke skal være så stor forskel på ude og hjemme, slår Emil Tellerup fast.

Lige nu er FHK på femtepladsen, hvor man dog har spillet en kamp mere end Bjerringbro-Silkeborg. Dermed skal FHK formentlig gøre rent bord mod GOG og Mors-Thy for at ende på femtepladsen samtidig med, at midtjyderne skal snuble i en af deres kampe.

– Men vi går efter femtepladsen, og der er ingen grund til ikke at række ud efter en så god placering som muligt, forklarer Tellerup.

Den karismatiske målmand, der har fået sin håndboldopdragelse i GOG, har i sin seniorkarriere, netop tørnet ud for de gulblussede GOG’ere. Derudover har han spillet i TM Tønder og Ribe-Esbjerg inden, at han skiftede til FHK, hvor han har gang i sin hidtil bedste sæson i klubben.

30-årig Tellerup har gang på gang vist, at han kan hive de mest spektakulære redninger frem, men over en hel kamp, har han ofte manglet en stabilitet, men i denne sæson er det blevet bedre. Det afspejlede sig senest mod Skive, hvor Emil Tellerup, bortset fra et straffekast, vogtede FHK-målet i hele opgøret og endte med en redningsprocent på 47,62 procent efter 20 redninger på 42 forsøg. Set over hele sæsonen er han noteret for en redningsprocent på 30,0, hvilket gør ham til ligaens tiende bedste keeper, men med til den historie hører, at kun to af keeperne, der står med højere procenter end Tellerup, har haft flere skud imod sig. Det er Christoffer Bonde med 873, og Rasmus Henriksen med 821. Tellerup har fået 719 skud imod, mens de øvrige i toppen har fået fra mellem 657 skud og ned til 351 skud imod sig. Derfor vil Tellerup potentielt have været højere oppe, hvis der havde været flere skud mod de øvrige keepere.

Onsdag den 23. marts spiller Emil Tellerup sin kamp nummer 100 for FHK, når holdet løber på banen mod GOG, der netop var modstanderen, da FHK spillede deres første kamp i ligaen. Det skete i en kamp, som fredericianerne vandt 33-30, efter Tellerup stod med en redningsprocent på 41,94 procent. Tidligere på året forlængede Tellerup sin kontrakt frem til sommeren 2024, og der er derfor tid til flere store præstationer i FHK-målet for keeperen, der skal være med til at spille slutspil for FHK og være med til at spille med om DM-medaljer for et Fredericia-hold for første gang siden 1980.