Emil Tellerup har i flere omgange vogtet målet i Ligaen, og nu er nu at finde i landets bedste række med FHK. Og forventningen er klar fra den karismatiske keeper, med den specielle tøjstil som han også kommer ind på, fighten skal være i højsædet sæsonen igennem.

Tellerup kom til FHK i sommeren 2018 med det mål for øje at spille i Ligaen, og nu, lidt over et år senere, går det løs. FHK spiller mandag deres sæsonpremiere mod GOG i Ligaen.

“Det bliver fedt. Det er et af vores mål i FHK, og nu skal vi tage skridtet videre. Det bliver sjovere at spille håndbold mod hold, der er godt forberedt hver gang,” siger keeperen til Fredericia AVISEN.

I 1. division spillede FHK tit i mindre kulisser, hvor rammerne er markant anderledes end i de fleste klubber. På den måde er der en verden til forskel på 1. division og Liga, men det er ikke noget Tellerup mener bliver en omvæltning.

“Vi har haft den fordel, at vi selv har haft fede fans med, som har skabt stemning i hallerne, selvom man har spillet for 50 tilskuere i Sønder Bøvling. Det bliver selvfølgelig bedre nu, men den helt store forskel er, at dem vi møder er markant bedre,” forklarer Tellerup.

I 1. division var FHK favoritter hver gang, og endte med at vinde 22 ud af 26 kampe. Samme sejrsrate kommer FHK ikke til at have i Ligaen, hvor der formentlig kommer flere nederlag end sejre.

“Det gør ikke noget for mig personligt, da jeg ikke jeg har noget problem med det. Jeg spekulerer ikke så meget på fremtiden, og hvad der venter en. Det betyder ikke noget for mig, da jeg tager en kamp ad gangen,” siger Emil Tellerup og kommer ind på sine forventninger til sæsonen:

“Det er svært, da det kan blive mange ting, men jeg forventer, at vi fighter som død og helvede.”

I sin første sæson i FHK er Emil Tellerup blevet kendt for sin flagrende tøjstil på banen, hvor fans særligt har bidt mærke i, at hans tøj er for stort.

“Mit store problem er, at jeg er lidt overfølsom med tøj, der klemmer lidt, så det skal være løst på mig,” slutter Emil Tellerup, der igen kan opleves i sin specielle tøjstil d. 2. september, hvor FHK tager hul på Ligaen hjemme i thansen Arena mod GOG.

https://www.facebook.com/menyfredericia/