TELENAUTIC opstod ved køb af en del af et velfungerende firma, SVAGSTRØMSTEKNIK den 1. Januar 1996, hvor Torben Jensen selv var ansat gennem 10 år. Han købte afdelingen for skibselektronik for en millioner kroner. Siden har virksomheden omsat for godt 80 millioner og har i dag en egenkapital for 3,5 millioner.

»For prisen fik jeg en ældre VW Transporter, lidt værktøj og instrumenter samt reservedele og det meste goodwill, som var blevet udregnet af et revisionsfirma og godkendt af Skattevæsnet. Afdragsordningen skulle ske over fire år, men blev afviklet på to år.
Den øvrige del, Land Mobil Radio etc. blev af SVAGSTRØMSTEKNIK solgt til et firma i Kolding,« fortæller jubileren Torben Jensen og fortsætter:

»TELENAUTIC startede i et ydmygt lejet lokale ved havnen i Fredericia. Fire år senere blev firmaets nuværende domicil købt af Bedrifts Sundhedstjenesten.«

Torben Jensen kan sammen med TELENAUTIC fejre 25 årsjubilæum. Foto: Privat

De 25 år har bragt Torben Jensen og virksomheden vidt omkring. Fra Australien, USA, Mexico, Chile, Sydafrika, til Korea for at yde service og stå for installationer på handelsskibe, alt fra komplette GMDSS-radioanlæg, satellitkommunikationsudstyr til e-mail, SSAS, AIS og meget mere. De senere år har fokus dog ligget mere på hjemmemarkedet med servicekoordinering og brug af eksterne leverandør i udlandet, men dog stadig med rejseaktivitet i udlandet.

»Derudover har TELENAUTIC fokuseret på de årlige radiosyn for diverse klassifikationsselskaber samt myndigheder, hvor TELENAUTIC er blandt de største aktører i Danmark. TELENAUTIC er certificeret af alle større klassifikationsselskaber samt Søfartsstyrelsen,« fortæller Torben Jensen og uddyber:

»Kunderne har også været stabile igennem mange år, mange nye er kommet til, enkelte faldet fra grundet salg eller konkurs, og få har fundet andre samarbejdspartnere. Nogle kunder har været med igennem alle årene, og et rederi der indenfor sit segment, er blandt de største i verden, Lauritzen Kosan, kan TELENAUTIC faktisk fejre ”sølvbryllup” med i dag, idet en skriftlig
GMDSS Shore Based Maintenance Agreement har været i kraft siden 1. Januar 1996 uafbrudt. Det er en enestående.«

Hvad fremtiden bringer for virksomheden?

»I skibsfart kan alt ske; rederier blive solgt, management outsourced og så svidere., men de årlige radiosyn og almene service på skibe i nærområdet har altid været stabilt med rigtige gode stabile kunder igennem mange år« slutter Torben Jensen

TELENAUTIC har igennem de 25 år haft en totalomsætning på ca. 80 millioner kroner og vil ved årsskiftet 2020/2021 have en egenkapital på ca. 3½ million kroner. De seneste 10 år er der i gennemsnit udført 105 radio syn årligt, og arrangeret service og syn ca. 50 forskellige steder i verden med underleverandør årligt.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer