Virksomheden Universal Foundation med dansk hovedsæde i Aalborg har netop besluttet at rykke hovedsædet til Fredericia. Det sker for at placere Universal Foundation sammen med søsterselskaberne, men også for at tiltrække arbejdskraft.

Den danske teknologivirksomhed Universal Foundation blev grundlagt i 2001. Virksomheden har gennem årene udviklet unikke løsninger indenfor dansk energiteknologi. Nu rykker virksomheden til Fredericia med 20 medarbejdere og det glæder den Administrerende Direktør, Kristian Ravn.

”Vi glæder os til at flytte til Fredericia. Vi har været glade for at være i Aalborg, og vi har haft et virkelig godt samarbejde med Aalborg Universitet, men tiden var kommet til at samle aktiviteterne i Fredericia, hvor to af vores søsterselskaber allerede har domicil” siger Kristian Ravn og fortsætter:

”Det sker samtidig fordi, at vi bliver mere og mere kommercielle, hvorfor vi skal være tættere på både kvalificeret arbejdskraft, kunder og markedet generelt. Valget faldt på Fredericia, som ligger centralt i landet. Vi får desuden nogle lækre faciliteter på Strevelinsvej 28, hvor vi imødeser en opgradering af vores nuværende rammer og aktiviteter.”

Næsten alle medarbejdere følger med

For Kristian Ravn er det også glædeligt, at så mange medarbejdere har valgt at rykke med. Det skyldes blandt andet et godt samarbejde med Business Fredericia og Fredericia Kommune.

”Vi har fået et virkelig godt indtryk af Fredericia. Jeg talte med både Business Fredericia og Fredericia Kommune, og talte i den forbindelse om, hvad vi havde brug for,” fortæller Kristian Ravn og fortsætter:

”Fredericia Kommune kvitterede med en fremragende rundtur, hvor vi så, lærte og hørte om Fredericia som by og bosted. Det betyder meget for mig, for med den gestus hjalp Fredericia virksomheden med at få stort set alle mine kolleger med. Det var både bylivet, fritidslivet og kulturlivet, der begejstrede os. Vi spiste på Urbania Streetfood og var til koncert i Tøjhuset. Det var lige det, der skulle til.”

Synergier og arbejdskraft

Et andet aspekt af flytningen er arbejdskraft og de synergier, der opstår ved at være tæt på sine søsterselskaber.

”Vi praktiserer i dag en kommerciel forretningsform, og det betyder også, at vi skal udnytte de synergier, der skabes, men samtidig også, at vi skal tættere på den kvalificerede arbejdskraft. Det er jeg sikker på, at vi kommer i Fredericia, hvor energivirksomheder er i flor og flere vil slutte sig til byen i de kommende år,” slutter Kristian Ravn.

Om Universal Foundation

Universal Foundation er et offshore firma, der ejes af Fred. Olsen Ocean, som indirekte ejes helt af det norske børsnoterede selskab Bonheur ASA.

Virksomheden har kontorer i Oslo, Norge og Fredericia – Danmark, Hamburg – Tyskland og Lowestoft – UK.

Universal Foundation har udviklet sig fra et lille, innovativt ingeniørfirma til en design- og installationsleverandør, fokuseret på virksomhedens produkt:  ”The Mono Bucket Foundation”. Mono Bucket konceptet blev startet som en iværksættervirksomhed i Danmark, hvor særligt et tæt samarbejde med DONG Energy var med til at udvikle virksomheden i de tidlige stadier. Virksomheden har også hele vejen haft et stærkt samarbejde med Aalborg Universitet. Virksomheden producerer fundamenter til offshore Wind.

bit.ly/LethiFredericia
Skal du opleve legenden i Fredericia? Så klik her