Intet tyder på, at branden på Den Gamle Banegård i Oldenborggade i Fredericia er påsat, men efter de tekniske undersøgelser kan politiet ikke komme nærmere brandårsagen.

Natten til fredag stod det op med store flammer fra Den Gamle Banegård. Den historiske bygning, der er ved at blive lavet om til lejligheder, blev hårdt medtaget af branden og i timevis kæmpede brandfolkene med at få slukket branden.

Slukningsarbejdet blev ikke gjort nemmere af, at der var kraftig vind, og af samme årsag satte TrekantBrand massivt ind med mandskab for at få styr på branden. Det lykkedes i løbet af fredag, og den første melding fra Sydøstjyllands Politi var, at intet tydede på branden, var påsat. Efter de tekniske undersøgelser holder politiet fast i det.

– Vi er ikke kommet nærmere den konkrete brandårsag, og sådan er det tit, men der er ingen formodning om, at den er påsat, siger vicepolitikommisær Finn Ellesgaard.

I forbindelse med branden har politiet også tjekket overvågningen i området, og det er med til at underbygge argumentet om, at der ikke er tale om en kriminel handling.

– Allerede på selve dagen blev det undersøgt, og vi tjekkede også hegnet på byggepladsen, og det er heller ikke brudt op. Nu har vi lavet de tekniske undersøgelser, og intet tyder på, at den er påsat, siger Finn Ellesgaard og slutter:

– Vi kan ikke efterforske mere i sagen medmindre der pludselig dukker noget op, og når der er konkluderet, at der ikke er foregået noget kriminelt, så foretager vi os ikke yderligere.

Den Gamle Banegård var i brug indtil 1935, hvor færgefarten fra Strib blev erstattet med Lillebæltsbroen. For et par år siden købte Vejle-firmaet Bo-To Ejendomme bygningen med det formål at opføre 26 nye lejligheder, og det byggeri forsinkes nu af branden.