I Korskærparken har en gruppe unge drenge netop startet deres egen mikrovirksomhed. På lørdag skal de sammen med 65 andre unge fra hele Danmark udvikle forretningsplaner og sætte mål for deres mikrovirksomhed til Venture Camp i København.

Det giver selvtillid og mod, når unge drenge får lov til at prøve kræfter med iværksætteri og se deres egen idé blive til et virkeligt produkt. Siden september har over 70 drenge fra otte udsatte boligområder i Fredericia, Nykøbing Falster, Roskilde, Taastrup, Greve, Høje Gladsaxe, Valby og Bispebjerg i København udviklet forretningsidéer til deres nye mikrovirksomheder.

Med støtte fra frivillige venturepiloter og lokale mentorvirksomhederb skal drengene nu lære at designe, producere og sælge deres idé.

Styrket faglighed og selvtillid
Det sker som en del af drengenes deltagelse i iværksætterorganisationen Mind Your Own Business, som har stor succes med at hjælpe unge drenge i alderen 13-19 år i gang med deres egne mikrovirksomheder. Arbejdet med iværksætteri øger drengenes ordforråd, styrker deres faglighed og giver dem selvtillid og mod på at tage en uddannelse.

Mind Your Own Business giver unge drenge mulighed for at bruge noget af det, de lærer i skolen på en måde, hvor det kan give mening for dem. Der bliver taget hånd om dem, og de møder nogen, der tror på dem. Det er en rigtig god metode, og det gør Mind Your Own Business unikt“, fortæller Jonas Lorenzen, konsulent ved BCG.

I lære hos Boston Consulting Group
Lørdag den 30. november er de otte nye mikrovirksomheder inviteret til en arbejdsdag på ti timer, hvor de skal lægge strategi for virksomhederne. Det sker i tæt samarbejde med konsulenthuset Boston Consulting Group, som åbner dørene for drengene til deres lokaler med skyline-udsigt over København, og giver dem faglig sparring.

Når ambitioner er omsat til konkrete mål for virksomhederne, træder drengene ind på scenen og præsenterer deres strategier for 16 konsulenter og mentorvirksomheder. Målene skal de føre ud i livet frem til maj 2020.

Siden 2010 har 513 drenge etableret 52 mikrovirksomheder hos Mind Your Own Business. Samarbejdet er støttet af TrygFonden.

http://www.enggaard.dk/

Skriv et svar