Der var dømt nostalgi for alle pengene, da der fredag aften var urpremiere på ‘Shu-bi-dua – The Musical’ på Fredericia Teater. Et solidt genhør med nogle af Shu-bi-dua’s mest iørefaldende hits fra deres imponerende bagkatalog.

Et ekstra krydderi i forestillingen var, at Michael Bundesen og shubberne var tilstede i salen. Og at dømme ud fra deres brede smil under forestillingen, var de tilfreds med Fredericia Teaters nænsomme behandling af deres sange.

‘Shu-bi-dua – The Musical’ er fortællingen om en tid, der er forbi og om en musik, der lever for evigt. Med respekten for de klassiske sange i behold, formår Fredericia Teater at trække deres egne fortolkninger ned over sangene.

Forestillingen er en oplevelse for alle sanser, der lader tankerne flyve og fantasien blomstre. Takket være brugen af storskærmsteknologi og digital scenografi, får man en visuel oplevelse, der passer perfekt til den musikalske fortælling.

Når man vil give nyt liv til Shu-bi-duas største hits, som alle mennesker har en holdning og en kærlighed til, går man til opgaven med en vis respekt. Der er selvsagt store forventninger, når man piller ved Shu-bi-dua’s hitkatalog, der er en del af vores nationale sangskat. Det kræver finføling og fortolkningsevne, men det formår Fredericia Teater til fulde.

Publikum kunne lide, hvad de så. Der blev klappet mellem hvert nummer og stående ovationer tilslut.

Fredericia Teater kan med rette lade champagne-propperne springe. ‘Shu-bi-dua – The Musical’ er simpelthen den bedste teateroplevelse indtil dato.

Seks stjerner (med pil opad)