Det hele startede med et Facebookopslag, hvor Teater Malstrøm søgte efter frivillige til at sy kostumer til deres kommende forstiling Burlesque, de fik så mange henvendelser, at der nu er over 10 personer som er klar. Systuen er ved at etablere sig på Bülows Kaserne, jeg besøger dem i dag, og får et sjældent kig bag kulisserne.

Bülows Kaserne byder på mange små hemmeligheder, det er ikke første gang, at jeg opdager noget nyt, teaterleder Michael Hansen har sendt mig i deres nye systue. Jeg bliver budt velkommen af Dorthe Mikkelsen, som er kostumier på den kommende forestilling Burlesque, det er faktisk første dag, og det er allerede noget af en succes.

Efter de søgte frivillige på Facebook, mødte der 13 syglade folk op, med en variation, der gør, at der er plads til alle. Dorthe selv har en bachelor i Tekstildesign, -håndværk og formidling, ligeledes er der andre fagstærke personer som en tatterndesigner og møbeldesigner, der har meldt sig under vingerne. Der har været så stor tilslutning, at jeg er sikker på denne opsætning sikrer høj kvalitet og spektakulære kostumer.

Jeg er så heldig af lov til at sidde med Dorthe Mikkelsen og kigge ide grundlaget og sangene igennem til første akt. Vi sidder i et stort lokale oppe under tager på den gamle ikoniske kaserne i nordfløjen. Der er opstillet et stort bord, og rundt om os ligger ruller med palietter, fjerboaer og for enden er Melanie Holm Ranch Hansen i gang med at lave mønster til den første kreation. Melanie er Pattern Designer, hun er lykkelig over at få lov til at lave kreationer til Burlesque, det er ikke hver dag den slags skal designes.

Annita L. Madsen og Britta Larsen er også på holdet, de var også mødt op efter opslaget om frivillige, de mente ikke selv de kun lave et mønster, men så er der heldigvis så mange andre funktioner når man skal lave tøj til en hel opsætning.

Man kan selvfølgelig ikke afsløre, eller fremvise så meget på førstedagen, men ud fra indblikket i skitserne til første akt, kan jeg love at der bliver palitter og fjerboaer som forventet. Teaterleder Michael Hansen kommer forbi og vi får også en snak om Burlesque, mens vi drikker kaffe ved bordet, der rummer starten på ny forestilling. Det lyder allerede ved mit førstehåndsindtryk som en forestilling, jeg vil forvente mig noget af.

Jeg starter bilen og kører gennem gården, ud gennem hullet ved den gamle kontrolpost, det er nu noget nostalgi og autoritet over denne exit stadig.