Jeg har ved flere lejligheder rost Teater Malstrøm til skyerne, senest med højaktuelle Liva Weel, som fik mig, som anmelder helt op af stolen. I dag havde de inviteret til et hyggeligt pressemøde i Det Bruunske Pakhus, hvor de afslørede det kommende program.

Det var et noget anderledes setup, end jeg er vant til, når der er pressemøde i dag. Det var næsten som at komme til kaffe og kringle hjemme hos bedstemor, for vi sidder i kulisserne til Liva Weel ved rød- og hvidternede duge.

Dunkel, men hyggelig belysning til præsentationen af 2020 programmet. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Teaterleder Martin Bach Sørensen åbner med tale om et sparekatalog, som nu er sendt i høring, inden politikerne skal fælde den endelige dom. Teaterlederen vil gerne fortælle om værdierne i Teater Malstrøm bagefter, men hovedformålet med dagens pressemøde er stadig repertoire anno 2020, som da også præsenteres kort tid efter.

Kunstnerisk leder Michael Hansen fortæller om de nuværende forestillinger, men alle venter vi på de helt nye. Der er høj spænding i lokalet, på scenen står tre staffelier dækket med røde klæder, og der går heldigvis ikke tid, før man lugter noget af lunten, da Michael fortæller om, hvilken succes Burlesque Alice in Wonderland var – ikke kun som publikumsfavorit, men også som en forestilling, hvor mange skuespillere og dansere ønskede at medvirke. Klædet fjernes i samspil med lydmanden, der skaber en god stemning.

Skal du en tur med tidsmaskinen. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

TIMEMACHINE

I 1600 opfandt H.G. Wells tidsmaskinen og den bliver omdrejningspunktet for endnu en hæsblæsende omgang Burlesque. “Den skal føre os fra Adam og Eva og ud i fremtiden”, siger Michael.

Vi vil i denne omgang støde på de rigtige sangere, dog krydret med lipsync, som vi kender det. Der vil også være kabaretsangere.

“Vi vil ikke glemme, at det skal være sjovt, så der kommer også komik og spas. Selvfølgelig glemmer vi ikke den erotiske vinkel, der er på Burlesquegenren”, siger Michael.

Kulturredaktørens dom: Selvom den er lidt til højrebenet, så er det en genre som Teater Malstrøm ikke er færdig med at udforske. Jeg glæder mig til en tur i tidsmaskinen.

Dracula ser jeg meget frem til. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

DRACULA

Næsten som da man var barn og skulle åbne lågerne i julekalenderen, omtrent sådan har jeg det nu, hvor vi er nået til nummer to i rækken af dagens afsløring af programmet for 2020. Michael starter med at rose deres systue og trækker klædet af.

Vi skal i 2020 møde legenden fra Transsylvanien.

“Man skal ikke lave Dracula, hvis man ikke kan blæse folk bagover med kostumerne, og det kan vi her i Teater Malstrøm”, siger Michael.

Kulturredaktørens dom: For det første havde jeg på ingen måde set den komme, og for det andet så kan det næsten ikke være anderledes. I modsætning til tidligere zombieattacks, så virker Dracula mere plausibel og ægte i folks øjne, så mon ikke vi bliver skræmt og får brug for lattermusklerne igen.

Rapkæftede Sonja kommer i Det Bruunske Pakhus. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

SONJA FRA SAXOGADE

Hos Teater Malstrøm har man en årlig familieforestilling, det får vi selvfølgelig også i 2020, efter søgen hos rettighedshaveren endte man i dialog med Jytte Hauch-Fausbølls børn. En dialog som endte lykkeligt. I 2020 kommer Det Brunnske Pakhus til at flytte i Saxogade.

“I en tid, hvor det handler meget om #meetoo, findes der næste ikke noget mere upædagogisk end Sonja fra Saxogade. Det er noget, vi kender fra vores barndom, som vi kan samles om igen med børnene, der var andre boller på suppen dengang.”, afslutter Michael.

Kulturredaktørens dom: Ja, hvorfor ikke, og findes der et bedre tidspunkt end nu som Michael selv siger. Jeg har haft nogle af de varmeste oplevelser med familieforestillingen, så selvfølgelig glæder jeg mig også til den rapkæftede Sonja fra Saxogade.

Programmet for 2020 får et stort bifald med på vejen, men der går ikke mange sekunder, før Martin fortæller om det nye sparekatalog fra Fredericia Kommune, som vil fjerne støtten til Teater Malstrøm.

Den Lille Prins
Martin er bekymret, men forhåbningsfuld i forhold til sparekataloget. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

“Vi må se, hvad vi kan gøre, budgettet er sendt i høring, der er ingen, der er fastlønnede her, og vi vil altså gerne gøre opmærksom, at for de midler, vi får, skaber vi meget værdi. Vi er afhængige af den støtte i vores lokale teater, vi har lavet en folder med vores budskaber, så folket og politikerne kan få nogle inputs og se hvem vi er.

Men nu er det kun et sparekatalog og der går nok ikke længe før de mange medlemmer af Teater Malstrøm fylder hovedet igen med forventninger.

https://www.facebook.com/events/2400413516865985/