FLYT DIG – 7 fabler om venlighed spiller i Det Bruunske Pakhus og det må ved selvsyn siges at være en fantastisk dukkefortælling, der smitter med livsglæde og eftertænksomhed.

Der var varme over fæstningsbyen fra morgenstunden tirsdag og ude foran Det Bruunske Pakhus var der en masse forventningsfulde børn, som skulle opleve Teater Fugulettas 7 fabler om venlighed.

Fredericia AVISEN har fulgt Teater Figuletta og ved første øjesyn på førstesalen kan man se, at det lokale dukketeater har gearet op. Det er ikke kun en kasse som er udgangspunkt for en scene, det er en helstøbt kulisse fra ende til ende. Børnene placerer sig på gulvet foran og magien starter med den spraglede skøre hønelignende figur skræpper op.

Så er der klar til magi uden ord. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Det virker fra start og dukkeførerne Genie Argiris og Mikkel Laugesen giver liv og man glemmer dem helt som mennesker, som man skal ved godt dukketeater.

Lyset, kulisserne og musikken underbygger stykket. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Der er i mine øjne sket mange små finjusteringer og udviklinger, jeg har altid været vild med Bonnie Lykkes figurer, men de vokser ret kraftigt akkompagneret med musikken, lyset og kulisserne. Det er Kim Møller, som står for lys og musik og Bent Poulsen har været i gang med kulisserne.

Skyggespil som fungerer perfekt. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Tilbage til selve stykket, tilskuerne er med fra start, faktisk tysser børnene på hinanden og efter de forstår opbruddet mellem de 7 fabler kommer bifald efter hver og en. Det er også nemt at elske Bonnie Lykkes kreationer, hun kan om nogen slippe fantasien løs. For eksempel den larmende høne, larmer også i sine farver.

2 tunge linedanserinder. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

En af de hylemorsomme fabler er de to tunge damer der danser på line, udover at de ligner flodheste, så er det en kreativ dans de udfører. Hvem siger en flodhest ikke er smidig og kan hoppe højt?

Det giver en god afveksling med figurer uden for kassen. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Uglerne er meget flotte, og lyset giver den helt rette stemning. Far ugle læser avisen og er meget fraværende. Mor ugle hænger tøj op og sørger for, at far ugle har det godt. Det er en scene, der gør indtryk, den minder mig om min egen barndom. Det er også et højdepunkt i scenografien, stjerner der funkler og månen der viser sit fulde potentiale.

Det gamle familiemønster i Det Bruunske Pakhus. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Selvom stykket er henvendt mod børnene så formår Bonnie lykke at udvide min horisont og jeg kan se voksne vinkler på alle fablerne. Du har chancen for at se dette stykke fantastiske dukketeater helt gratis. Selvom dette dukketeater er uden ord, så får man mange ord med hjem til eftertanke.

Lørdag d. 31 august klokken 10.00 og 12.00 kan jeg kun anbefale at bruge en halv time i selskab med Teater Figuletta på Det Bruunske Pakhus.

Hønen er på vej til at blive rykket ud af stykket. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN
https://www.facebook.com/menyfredericia/