2019 var en meget synligt år for Teater Figuletta og den kreative Bonnie Lykke, selvom hun helst ynder at være i baggrunden, er der bud efter hendes store dukkekatalog og kreative evner.

Snart er det vores koldingensiske naboer, der får besøg af dukkemagerens portefølje, når Teater Figuletta opsætter sin version af Tommelise på Dronning Dorothea Teatret. Tommelise spiller fra den 8. til 16. februar, og det er første gang, at der opføres et stykke udelukkende med dukker på det populære teater i Kolding.

“Jeg blev kontaktet om jeg ville være instruktør på, Jul på slottet. Det er et almindeligt skuespil og jeg brænder jo for skyggeteatrets facetter, så jeg foreslog dem at lave dukketeater. Men de var betænkelige, da deres juleforestilling er fuld af stærke traditioner, men de var ikke afvisende og ville gerne have Tommelise, som jeg har spillet før”, siger Bonnie.

Fra Tommelise. Udlånt af Teater Figuletta.

Det har dog budt på nogle ændringer, som giver mere blod på tanden for dukkemageren, det har også giver mere overskud at skulle spille på et etableret teater fremfor at stå for det hele selv.

“For det første har jeg kastet mig ud i at lave musik til stykket, jeg sad og lavede KODA-lister og tænkte, hvorfor laver jeg det ikke selv. Det giver et helt nyt udtryk, når det også er de to dukkeførere som både taler og synger. Det er Sidsel Nygaard og Niels Jakobsgaard Ravn som har hænderne begravet i dukkerne, Sidsels smukke klang og Niels flotte kor giver helt klart mod på mere musik. Det at komme med en forestilling til et teater frigiver også noget, der er styr på det hele bag og når man kommer er der for eksempel lavet plakater”, siger Bonnie.

Fra Tommelise. Udlånt af Teater Figuletta.

Det er en mere socialrealistisk udgave af Tommelise som Teater Figuletta opfører, musen fra H.C. Andersens eventyr har fået navnet Mimsemus og den bor i sin hule, hvor den venter på sommeren og er ved at miste modet undervejs.

“Når man spiller samme stykke med nye dukkeførere, får det altid et nyt udtryk, hver har sin egen stemme og det kan være tonefald eller melodi, der bestemmer om noget er alvorligt og komisk”, siger Bonnie.

Teater Figuletta var med til at tænde byens juletræ på Rådhuspladsen

I 2019 så man mange af Teater Figulettas skabninger i bybilledet, der var dukketeater i Det Bruunske Pakhus under Trekantens Kulturfestival og så fik Fredericia en ny person og Bonnies smukke magiske dyr at holde af.

“Jeg blev kontaktet af Fredericia Shopping, om jeg kunne lave et dyr, der kunne være med til at tænde juletræet på Rådhuspladsen. Jeg er meget inspireret af japansk manga og da den danske jul også har fået en masse af hvide pynteting og kugler, så passede det perfekt at lave en isdronning ridende på en magisk kronhjort. Jeg elsker den magiske verden, så for mig ville det ikke være så inspirerende at lave Rudolf. Men jeg var så glad for den måde at isdronningen og den magiske kronhjort blev modtaget, faktisk blev de begge eksporteret til Vejle, hvor de også kunne nydes i december”, siger Bonnie.,

Isdronningen med den magiske kronhjort.

Selve Isdronningen og den magiske kronhjort ville normalt tage to måneder at lave, men Bonnies ønske om perfektion gjorde, at den blev lavet om flere gange.

“Hvis man skal lave en god kop kaffe, skal man måske brygge 500 kopper for den ene sidder lige i skabet”, siger Bonnie.

Teater Figuletta 2020

“Jeg håber på, at flere byer får øjnene op for mit dukketeater, jeg har sendt ansøgning til Trekantens Festuge med et stykke til de lidt ældre teenagere, og så vil jeg kunne ses i Halloweenparaden i Vejle. Men med den succes som Isdronningen fik må jeg hellere sørge for lidt familieforøgelse, der kommer 3 nye engle, også kommer der en hjort med en isprinsesse”, siger Bonnie.

Noget uvant hopper dukkemageren selv frem i kulissen og agerer dukkefører sammen den lokale historiefortæller Helle Lyager, når de to gange i vinterferien spiller på både Fredericia og Taulov Bibliotek.

“Stykket hedder Go’morgen, jeg er dukkespilleren bag en kulisse som er et badeværelse. Jeg bevæger tandbørster, håndklæder og andet, mens Helle levende fortæller om alle sine venner på badeværelset”, afslutter Bonnie.

https://www.ibc.dk/nyheder/infomoeder-paa-ibc/
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer