Team Rynkeby cykler til Paris for 16. gang den 8. juli. 2150 mennesker er med på turen. De samme mennesker har i løbet af året samlet penge ind til projektet, hvor overskuddet i Danmark doneres til Børnecancer Fonden. Vi har mødt erhvervsmanden Kim Thorstein-Nielsen, der er en af de ryttere, der drager af sted. For ham var det en forløsning at blive en del af Team Rynkeby-projektet. Månedsvis af forberedelse med mange kilometer på cyklen, sponsorarbejde, som f.eks. et besøg ved Amstrup Skilte i Fredericia, vinsmagning og et væld af andre tiltag går forud for turen mod Paris’  Champs-Élysées.

Foto: Team Rynkeby Trekanten

 Af Andreas Dyhrberg Andreassen

Historien om Team Rynkeby tager sin spæde start i 2001, da Rynkeby Foods-medarbejderen Knud Vilstrup havde fået konstateret rygerlunger. Han ville være sundere, og kom på ideen om at cykle til Paris. Han gik til sin daværende chef, Torben Møller-Jensen og præsenterede ideen og ønsket om et sponsorat. I 2002 lykkedes det. 11 ryttere og en medhjælper i minibussen tilbagelagde de 1200 kilometer til Paris med succes. De havde genereret et overskud på turen på 38.000 kr. og blev enige om at donere dem til børnekræftafdelingen på Odense Universitetshospital. Det blev starten på det velgørenhedsprojekt, det er i dag.

Foto: Team Rynkeby Trekanten (Kim Thorstein-Nielsen i den hvide T-shirt)

I Fredericia sidder Kim Thorstein-Nielsen på sit kontor. Han har været intensivt på cyklen de seneste måneder. Han har lige været sammen med Team Rynkeby Trekanten-rytterne på Samsø. Den 8.juli kører han sammen med de øvrige ”Rynker” (Kælenavnet for en Team Rynkeby-rytter red.) af sted fra Kolding Storcenter med Paris som måldestination.

Foto: Team Rynkeby Trekanten

Det er Kim Thorstein-Nielsens tredje tur på det hold, han elsker for sammenholdet, oplevelserne og menneskene, der på hver sin måde bidrager til det fællesskab, som Team Rynkeby er for ham og deltagerne. Kim kom med på holdet ved et tilfælde, men det tilfælde føltes helt rigtigt:

”Jeg læste et Facebookopslag fra vores kaptajn Ole Nikolajsen. Han søgte ryttere, der ville ansøge om at være med. Jeg skrev til ham, at jeg ville være med. Jeg havde måske indtil da levet i en boble i Taulov, hvor jeg drev min virksomhed ELP, hvis du forstår”, fortæller Kim og fortsætter:

”Jeg havde i mange år gået med en følelse og lyst til at gøre en forskel – og her var muligheden. Det var faktisk en forløsning. Det at gøre noget for andre, lå mig meget på sinde. Jeg har selv sunde børn, men man ved aldrig, hvem det rammer og man kan ikke tage noget for givet”.

Foto: Team Rynkeby Trekanten

Hvad er Team Rynkeby for dig?

”Det er indbegrebet af livet, glæden, noget positivt og ikke mindst en kontrast til det sørgelige. Vi prøver på at løfte noget fra at være trist og uretfærdigt til at tænde et lille lys i mørket, forhåbentligt. Derudover betyder det at være med til at gøre en forskel ved at lægge en masse timer i projektet alt. Vi samler penge ind til cancerforskning og oplevelser for børn og unge. Det giver bare god mening,” fortæller Kim og fortsætter:

”Vi knytter bånd til hinanden i almindelighed og i særdeleshed med det hold, der kører med til Paris.  Vi ses også bagefter, sådan er det nok i alle livets aspekter, når man kæmper for noget sammen. Vi er tilfældigt sammensat og vi kæmper for et fælles mål. Den indstilling gør forskellen. Det er glade og positive mennesker, som vi er sammen med hele tiden. Har man ikke energien, når man er på cyklen, fordi det regner, man har trætte ben eller et dårligt tråd, så graver man alligevel energien frem fra glædesdepoterne. Det smitter alle.”

Foto: Team Rynkeby Trekanten (Her på Samsø)

Kan du beskrive en af de største oplevelser ved at cykle med Team Rynkeby?

”Den største oplevelse ved projektet. Hmm, der er jo mange. Det vælter ned med gode oplevelser.  Altså på det personlige plan, har jeg fundet ud af, at det var det helt rigtige for mig. Det er godt, at vi kan give til de mennesker, som har hårdt brug for hjælpen. Sportsligt har jeg også lært at cykle – det betyder meget for mig mentalt. Jeg er løber, så det er sportsmandsbekræftende, at man også lærer at cykle langt i et godt tempo. Det er desuden en kæmpe oplevelse at se den opbakning, som vi møder fra private og vores netværk generelt. Alle vi møder er meget imødekommende og gavmilde. Også foreninger, der selv er afhængige af sponsorater og støtte, som Fredericia Løbeklub, der har stillet lokaler til rådighed, når jeg har afholdt støttearrangementer med øl- og vinsmagning. Og så er turen i sig selv tryllebindende. Det er noget af det fedeste, man kan opleve,” siger Kim og fortsætter:

”Team Rynkeby Skoleløbet er også en stor oplevelse. Her fortæller man historierne og kombinerer det med det, projektet drejer sig om; børnene. Alt forenes sådan en dag. De gør det største, man kan gøre i fælleskab – børn løber for børn. Det gør et enormt og stærkt indtryk på mig. Jeg har faktisk brug for en kasse Kleenex. Jeg kunne sætte mig til at tude. Det er så stort og vi kan se, at børnene giver alt, hvad de har i sig for sagen.”

Foto: Team Rynkeby Trekanten

Hvordan finder I sponsorer?

 ”Dem finder vi, som man finder kunder normalt. Vi bruger vores netværk, fortæller historierne og møder nye mennesker. Personligt lurer jeg det hele an i vores sponsordatabase og ser om nogle fra mit netværk har været med før. Jeg aktiver herefter erhvervsnetværket. Det kan godt være svært, for jeg har flere kasketter på. Jeg har tidligere spurgt om midler til alt fra løbeklubben, Hannerupløbet og andre arrangementer, så jeg skal være kreativt. Derfor har jeg lavet en vinsmagning, andre et foredrag eller noget helt tredje. Holder jeg alligevel posen fremme, er det naturligvis noget, der foregår i god dialog over en kop kaffe, hvor vi taler om mulighederne og hvad man har ud af det som virksomhed. Jeg serverer de mange gode historier, fortæller, at jeg stadig hopper i trøjen fra 2015 og viser de flotte logoer frem, men også, hvor mange tryk, man faktisk får. Det synes mange virksomheder godt om. Det giver point på CSR-kontoen og de bløde værdier aktiveres i ”butikken” – og det er da befriende, at virksomhederne både kan lide at støtte og ikke mindst være med til at udbrede historien og vise deres støtte frem.”

Amstrup Skilte ses fra månen på en Team Rynkeby-trøje

En af de virksomheder, som støtter Team Rynkeby, er Amstrup Skilte. Adm. Direktør Vibeke Amstrup er stolt af at være med: ”For os giver det god mening at være med. Vi støtter også andre projekter fra fodbold, ishockey, håndbold, speedway, kunst, cykling, små projekter og Team Rynkeby. Vi føler, at de mennesker giver igen til en rigtig god sag. Derfor er vi glade for at kunne give lidt igen, men samtidig støtte Kim og co. i deres frivillige arbejde, som jeg tager hatten af for. Det er godt gået.”

Kim, hvad betyder det for jer, at en lokal virksomhed som Amstrup Skilte er med?

”Det betyder, at der er et medspil i byen. Vi er ikke alene om det. Det er et smukt syn på projektet. Det viser en gavmildhed, der betyder meget. De støtter op omkring den gode sag. Det betyder også, at vi med reklamen sender en masse folk i retningen af Amstrup Skilte. Et lille logo bag på en trøje, hvor de kan ses fra månen, for at bruge deres slogan,” griner Kim og fortsætter: ”Jeg er sikker på, at det giver noget videre til de andre mennesker i vores gruppe også. De ved, at vi skal støtte op om vores sponsorer.  Men det giver helt sikkert også Vibeke og Morten (ejerne af Amstrup Skilte red.) noget, at de støtter os, rent menneskeligt.”

Kalenderen byder på et berigende og indholdsfyldt program

I løbet af året er programmet også fyldt op for en ”Rynke”: Events, arrangementer, koncerter, cykelløb, Go’cart, shows, vin- og ølsmagninger, banko, kagebord, spinning og meget mere skal gennemføres. Kim Thorstein-Nielsen fortæller, at der i gennemsnit er 1,5 arrangement pr. uge fra årsskiftet frem til afgangen mod Paris.

Kan du beskrive cykelturen til Paris? 

”Man er høj af stolthed og glæde. Man cykler 1250 km på den uge, det tager at komme dernede. Jeg vokser helt vildt. Jeg er stolt og glad. Jeg sover ganske få timer, for jeg vil ikke gå klip af noget,” siger Kim og fortsætter:

”Min rolle er at trække alle med i mål. Jeg vil være en god hjælper. Alle skal godt frem og fælleskabet kombineret med turen er fantastisk. Det er et sammenhold ud over det sædvanlige. Holdet består af alt fra studerende til den rige direktør til pensionisten. Det er folkeligt og det er Danmark. Det tiltaler mig enormt meget. Det betyder, at så mange mennesker går efter et fælles mål. Det kan jeg godt lide. Samtidig har vi mange gode folk omkring os.”

På lørdag er der afgang fra Kolding Storcenter kl.13.00. Lørdagen efter rammer holdet Paris. Nogen bliver nogle dage i Paris, andre rejser hjem og nogen rejser videre på ferie. ”Det er dejligt, når vi når frem, men der opstår også et naturligt vakuum. Man er træt, men tænker også på, at nu går der igen lang tid til næste gang. Men der er vi ikke endnu, så vi glæder os bare til at komme af sted, ”slutter Kim Thorstein-Nielsen.

Foto: Team Rynkeby Trekanten

Fakta:  

Kilde: www.team-rynkeby.dk

Team Rynkeby kører til Paris for 16. gang fra den 8. til den 15. juli 2017. Projektet består af 1.700 cykelryttere og 450 hjælpere fordelt på 44 lokale hold fra seks lande: Danmark (18 hold), Sverige (13 hold), Finland (6 hold), Norge (5 hold), Færøerne (1 hold) og Island (1 hold).

Team Rynkebys primære formål er at indsamle penge til børn med kræft og deres familier. Rynkeby Foods A/S dækker alle projektets centrale omkostninger, og det betyder, at de penge, som Team Rynkeby indsamler i hvert land, går ubeskåret til den lokale børnecancerorganisation i det land, hvor pengene er samlet ind. I Danmark går de indsamlede midler til Børnecancerfonden.

I 2016 indsamlede Team Rynkeby godt 65,8 mio. DKK til kampen mod børnekræft i Danmark, Sverige, Finland, Norge og Færøerne – heraf gik de 43 mio. DKK til Børnecancerfonden i Danmark.

Foto: Foto: Team Rynkeby Trekanten