Fredericia Kommune indgår aftale med Team Danmark om talentudvikling i idræt i perioden 2020-2023. Aftalen beror på aftalt grundlag med Team Danmark d. 22 maj 2019. Desuden på sportslig strategi og handleplan for Fredericia Eliteidræt 2020-2023.

Fredericia Kommune vedkender sig principperne i Lov om eliteidræt af 26 april 2004, ved indgåelse af aftale med Team Danmark, herunder:

  • At der skal sikres en kulturpolitisk forsvarlig udvikling af eliteidræt i Fredericia kommune
  • At der sikres trænings- og instruktionsmuligheder for talenter og eliteatleter
  • At der skal sikres en forsvarlig udvikling af talenter og eliteatleter, fysisk, personligt såvel som socialt
  • At der særligt skal varetages talentrekruttering og –udvikling
  • At der skal tilvejebringes uddannelsestilbud til talenter og eliteatleter
  • At der skal etableres arbejdsmarkedsmæssige og social støtte foranstaltninger for talenter og eliteatleter


Aftalen rummer særlige aftaler med samarbejdsklubber inden for følgende idrætsgrene: Svømning, triatlon, håndbold og skydning. Idrætsgrene hvor de lokale talentmiljøer har opnået sportslig godkendelse af idrættens specialforbund.

Aftalen rummer samtidig aftaler med samarbejdsklubber i fodbold – både piger og drenge, hvor de lokale talentmiljøer samarbejder med Fredericia Eliteidræt om at opnå sportslig godkendelse fra DBUs side i løbet af aftaleperioden.

Det er et krav fra Team Danmarks side, at samarbejdsklubber har strategi for talentarbejdet – herunder handleplaner for talentarbejdet i hverdagen. Samarbejdsklubberne skal desuden vedkende sig Team Danmarks værdigrundlag (jf. Team Danmark aftale 2020-2023)

Det er Fredericia Eliteidræt, der varetager arbejdet med at sikre de bedst mulige rammer for talentudvikling i kommunen. Den eksisterende rammeaftale mellem Fredericia Kommune og Fredericia Eliteidræt forlænges med fire år og kommer til at gælde for perioden 2020-2023. jf. bilag Rammeaftale.

“Vi har træningsfællesskaber der skaber tryghed for de unge mennesker. De her unge mennesker der bruge meget tid på deres idræt. Jeg var forleden ude for at se morgentræningen, og jeg blev glad da jeg så, at Fredericia KF var i gang med at finde de der skal optages næste år. Mange søger ind, og det viser at vi er kommet langt. De her unge mennesker afgiver en masse af deres fritid og må sige nej til en masse ting, men gennem disse stærke fællesskaber har man en fælles forståelse”, lød det fra Formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Lars Ejby Pedersen.

SKRIV EN KOMMENTAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her