TDC NET åbner for 5G-mobilnetværket i store dele af Danmark. Åbningen i dag den 7. september efter at man på rekordtid har opgraderet og klargjort selskabets mobile infrastruktur til 5G. Sideløbende med åbningen af Danmarks første 5G-net har 4G-netværket fået et markant løft, hvilket betyder forbedrede hastigheder og øget kapacitet.

TDC NET åbner for sit 5G-mobilnetværk i store dele Danmark, langt hurtigere end tidligere udmeldt. Åbningen sker allerede i dag. I alt vil op til 80 pct. af danskerne kunne få adgang til 5G inden udgangen af september og inden årsskiftet vil mere end 90 pct. få adgang.

”Jeg er glad og stolt over, at vi så hurtigt har indfriet vores ambitioner om at åbne for 5G-dækning på vidtstrakt nationalt plan samt give adgang til særligt hurtige hastigheder i centrum af København, Odense, Aarhus samt Helsingør. Åbningen er vigtig i en tid, hvor vi mere end nogensinde har brug for en stærk infrastruktur, der skal håndtere at forbruget af mobildata vokser med op til 40 procent om året. Den kommende åbning betyder, at den største tjenesteudbyder på netværket, Nuuday, lige om lidt vil kunne tilbyde deres kunder adgang til fremtidens netværk,” siger CEO Andreas Pfisterer fra TDC NET.

Samtidig med opgraderingen af netværket til 5G har TDC NET også opgraderet sit 4G-netværk. Det betyder, at alle brugere vil opleve markant hurtigere down- og upload af data samt endnu bedre kvalitet på yndlingsserien på favorit-streamingtjenesten.

”I hele Danmark vil man på TDC NETs mobilnet opleve markante forbedringer i forbindelserne. Og det bringer nye muligheder. Det nye 5G-netværk baner vejen for en ny æra for den digitale økonomi, og giver Danmark mulighed for at udbygge sin position som en global digital frontløber,” siger Andreas Pfisterer, CEO i TDC NET

TDC NETs mobilnetværk og 5G-infrastruktur bygges i samarbejde med svenske Ericsson.

Fakta

  • TDC NET startede sin 5G-udrulning på Sjælland i oktober 2019 og har siden opgraderet 2.650 maste-positioner i hele Danmark.
  • Åbningen sker den 7. september og op til 80 pct. af danskerne vil kunne få adgang til 5G inden udgangen af september – og inden årsskiftet vil mere end 90 pct. få adgang.
  • Åbningen omfatter adgang til den fulde 5G oplevelse i centrum af København, Odense, Aarhus samt Helsingør. Er du på 5G i andre dele af landet, vil du fortsat kunne opleve 5G som en opgradering, med blandt andet højere hastigheder og reduceret forsinkelse. Du kan få yderligere information ved at gå ind på https://Tdcnet.dk/5g
  • TDC NETs mobilnetværk blev tidligere i år udpeget som Danmarks bedste for femte år i træk af Teknologisk Institut. Læs mere på https://tdcnet.dk/mobilnet
  • 5G vil være startskuddet til spændende fremtidige anvendelser såsom fjernstyrede robotter, droner, fjernoperationer og selvkørende biler samt øge mulighederne for, at den mindre iværksætter og den større, etablerede virksomhed kan udbygge sin position som digital frontløber.
  • Samtidig vil TDC NETs netværk med aktiveringen af 5G være forberedt på en hverdag med intelligent trafikstyring i kommunerne og digitale sundhedsløsninger i hjemmeplejen. Det samme er tilfældet i erhvervslivet, hvor intelligente sensorer er med til at effektivisere driften indenfor smarte løsninger i landbruget eller i industrien.
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer