Nytårsaften blev YouSee, der er en del af TDC Group, udsat for et alvorligt tv-nedbrud. Mere end en million kunder blev ramt af fejl, og søndag aften fik de sidste kunder tv-signalet tilbage. Siden nytårsaften har en intern task force gennemgået og analyseret fejlen. Fejlen opstod i det udstyr, som YouSee bruger til at distribuere tv-signalerne.

– Denne hændelse har siden i lørdags berørt os alle i TDC Group. Vi har arbejdet på højtryk for at genetablere tv-signalet og undersøge hændelsesforløbet, og mange medarbejdere har tilsidesat deres ferie for at hjælpe. Der har været mange spekulationer om årsagen til nedbruddet. Vi har ikke ønsket at bidrage til spekulationerne, så længe analyserne var i gang, siger koncernchef Pernille Erenbjerg fra TDC Group i en pressemeddelelse og fortsætter:

– Efter en omfattende undersøgelse af sagen, herunder med involvering af eksterne eksperter, har vi nu et klart billede af, hvad der er sket. Der er tale om et kompliceret nedbrud, som kræver detaljeret viden om YouSees setup og tv-platform. Vi vurderer på den baggrund, at der er tale om en bevidst skadelig handling. Vi har derfor overgivet sagen til politiet, og vi kan dermed ikke kommentere yderligere, siger Pernille Erenbjerg.

Nedbruddet nytårsaften vedrører udelukkende distribution af YouSees tv-signal.

Opdateret kl. 15.00 – Anholdelse i “YouSee-sagen”

Københavns Politi har i dag kl. 10.00 ved et møde med TDC fået overdraget sagsmateriale fra TDC´s egen undersøgelse af årsagen til, at YouSee-kunder blev ramt af sort skærm fredag den 31. december 2016.

På baggrund af disse oplysninger har Københavns Politi, Afdeling for Personfarlig Kriminalitet, i dag kl. 13.04 anholdt en 51-årig dansk mand. Den anholdte er sigtet for overtrædelse af straffelovens § 193 i forhold til omfattende forstyrrelse af driften af fjernsynsanlæg.

I forbindelse med anholdelsen er der gennemført ransagninger og sikret forskelligt udstyr med henblik på teknisk undersøgelse.

Det vil i forbindelse med dagens videre arbejde med sagen blive besluttet, om der er grundlag for at fremstille den anholdte i grundlovsforhør.

Opdateret fredag klokken 11.00

Københavns Politi har til formiddag modtaget yderligere oplysninger i sagen om nedbruddet i tv-signalet nytårsaftensdag. De nye oplysninger betyder, at den sigtede – en 51-årig mand – vil blive løsladt, da der på nuværende tidspunkt ikke er grundlag for at kræve ham varetægtsfængslet.

-Sigtelsen mod manden opretholdes dog, og efterforskningen fortsætter, oplyser politiet.